İran'ın Yemen'de Varlığı Yok

Per, 06/12/2018 - 16:32

Fransa'nın Yemen'deki eski büyükelçisi Gilles Gauthier, İran'ın Yemen'de askeri varlığının olmadığını belirterek, ABD dahil bütün ülkelerin bu gerçeği bildiğini söyledi.

Welayet News - Fransız eski yetkili, France24 kanalına verdiği demeçte, herkesten daha fazla Amerika'nın Yemen'de İran'ın olmadığını bildiğini belirtirken, ama Yemen'de asıl kaygı verici olanın Arabistan'ın askeri varlığı olduğunu söyledi.

 Gilles Gauthier, Yemen Ensarullah güçlerinin nereden silah aldıklarına dair bir soruya verdiği cevapta, '''Ben Yemen'de büyükelçi olduğum dönemde Yemen'de 80 milyon silahın olduğu söyleniyordu ve 2008'li yıllarda bazı Yemenli aşiretlerin elinde hava savunma sistemleri bile vardı'' dedi.

Fransız eski yetkili, Amerika'nın Yemen'de savaşın durdurulması gerektiğine dair son zamanlardaki açıklamalarına da temasla, Amerika'nın Arabistan'daki düzenin geleceğiyle ilgili kaygısının Yemen'de ABD'nin tutum değiştirmesine neden olduğunu, zira Arabistan'ın Yemen'de zafer elde etmek için hiç bir şansının olmadığını ve Yemen'de her geçen gün daha ağır bedel ödediğini söyledi.

Fransa'nın Yemen'deki eski büyükelçisi, İsveç'de Yemen barış görüşmelerinin başlamasından umutlu olduğunu belirterek, 'umarım Yemen'de barış sağlanır' dedi.

 



Yeni yorum ekle