İslam İnkılabı Rehberi'nden "namaza teşvik" mesajı

Çar, 05/12/2018 - 21:24

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei 27. Namaz zirvesine gönderdiği mesajda zirveyi, namaz farizesinin hakkının eda edilmesi olarak niteledi.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin Çarşamba günü Semnan eyaletinde başlayan 27. Namaz zirvesine gönderdiği mesajı veliyi fakihin Semnan eyaletindeki temsilcisi Ayetullah Seyyid Muhammed Şahçıragi okudu.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei mesajında şöyle buyurdu: Her yıl düzenlenen namaz zirvesi bir yandan başka farizelere ve amellere ruh kazandıran ve onların etkili hale getiren bir farizenin hakkını eda etmek ve öbür yandan da bu büyük ilahi hediyenin hakkını bilmeyen ve ona karşı müsamahakarca davrananlara büyük bir hizmettir.

İmam Hamanei mesajına şöyle devam etti: Namaz ne zaman huşu ve huzu içinde eda edilirse, toplumu sözde ve amelde doğruluğa ve dürüstlüğe yönlendirerek yüceltir.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei bugün insanların sorunları ve günah işlemelerinin önemli bir bölümü bu uyarıcı hakikatle ilgilenmemekten kaynaklandığını belirterek, bu yüzden namazı tüm etkili yöntemlerle yaygınlaştırmak herkesi önemli görevlerinden biri sayıldığını ifade etti.

İmam Hamanei talim ve terbiye namazın yaygınlaştırılmasında etkili konulardan biri olduğunu belirterek, okullarda çocukları namaz kılmaya alıştırmak gerektiğini, zira bu durumda toplumun geleceği güvence altına alınacağını vurguladı.

27. namaz zirvesi Çarşamba günü Semnan’da başladı.

 



Yeni yorum ekle