İran: ABD, BMGK'yi kötü niyetli amaçları için kullanıyor

Çar, 05/12/2018 - 10:04

İran'ın BM Daimi Temsilciliği, "“ABD, İran alehine kötü niyetli girişimlerini yürütmek için BM Güvenlik Konseyi'ni kullanmayı bırakmalı.” dedi.

Welayet News - İran'ın BM Daimi Temsilciliği, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) İran konulu kapalı otuurmuna tepki olarak bir bildiri yayınladı.

İran'ın balistik füze faaliyetlerinin tamamen BM Güvenlik Konseyi'nin 2231 sayılı kararı çerçevesinde olduğu kaydedilen bildiride, ABD’nin bu kararı ilhal ettiği ifade edildi.

İran'ın füze programını “uyumsuz girişim ve bölgesel tehdit” olarak tanımlayan iddiaların ABD tarafından izlenen hasmane politikalar kapsamında olduğu belirtilen bildiride, “Uluslararası düzeyde kendisini yasalara saygılı bir devlet olarak tanıtan ABD, uluslararası anlaşmalar ile kurumlardan çekilme politikasını izliyor. 2231 sayılı karar ile onaylanan nükleer anlaşamdan yasadışı olarak geri çekilmesi de buna sadece bir örnektir.” işaret edildi.

Bildiride, “ABD, sahte ve yanıltıcı bilgiler ileri sürüp ilgisiz kriterlere başvurarak 2231 sayılı kararla ilgili hükümlerin yorumlanmasında belirsizlik yaratmak istiyor ve bunu İran aleyhine kullanmaya çalışıyor.” denildi.

İran yapımı balistik füzelerin hiçbirinin nükleer başlığı taşımak için tasarlanmadığı kaydedilen bildiride, İran’ın hiçbir zaman nükleer silah arayaşında olmadığı vurgulandı.

İran'ın BM Daimi Temsilciliği tarafından yayınlanan bildiride, “ABD, İran alehine kötü niyetli girişimlerini yürütmek için BM Güvenlik Konseyi'ni kullanmayı bırakmalı.” ifadesine yer verildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), balistik füze denemesi yapmakla suçlanan İran'ın füze programını görüşmek üzere toplanmıştı.

 



Yeni yorum ekle