Akşener'den Erdoğan'a: Amerika Dost mu, Düşman mı?

Sa, 04/12/2018 - 16:39

Akşener, Erdoğan'ın Trump'a "Sevgili dostum" dediğini aktararak "Amerika dost mu, düşman mı? İçeride başka dışarıda başka" diyerek tepki gösterdi.

Welayet News - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'de düzenlediği grup toplantısında konuştu. Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'a "Sevgili dostum" dediğini aktararak "Adını koyun da bilelim. Amerika dost mu, düşman mı? İçeride başka dışarıda başka oynuyorsunuz" diye tepki gösterdi.

Meral Akşener, İYİ Parti Muğla Milletvekili'nin bugün Meclis'te gündeme getireceği Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili kanun teklifi için diğer partilerden destek beklediklerini ifade etti.

Akşener'in grup toplantısındaki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"İlk defa bir iktidar krizi reddederek çözebileceğini sanıyor. Bu hayat pahalılığının sebebi stokçularmış. İnanmamızı istedikelri hikâye budur. Geçen hafta yine bir bakan ekonomik tablodan Amerika'yı sorumlu tuttu. Bakıyoruz iki gün sonra Erdoğan ABD Başkanı Trump'a 'sevgili dostum' diye bahsediyor. Adını koyun da bilelim. Amerika dost mu, düşman mı? İçeride başka dışarıda başka oynuyorsunuz.

"YENİ TERÖR ÖRGÜTÜMÜZ SOTÖ"

Yeni bir terör örgütümüz oldu: SOTÖ. Soğan terör örgütü. Diğer terör örgütlerini zor anladılar ama soğan terör örgütünü hemen anladılar. Yetmedi esnafı suçladılar, yetmedi milleti çok et yiyor diye suçladılar.

Gelelim seçim ittifakları denen meseleye. İyi Parti'ye oy verenlerin hakkını korumaktır önceliğimiz. Siyaset ilkelerle yapılır. İlkleer ortaya konur. Uzlaşılırsa yürünür, uzlaşılamazsa teşekkür ediliyor, devam edilir. Muhattaplarımzıın tavrı böyledir. İyi Parti, papatya falı açar gibi bir gün adayım var, bir gün yok demez. Medeni bir şekilde yürütülen bu sürecin yakında sonuçlanacağını bildirmek isterim. Cumhur İttifakı 31 Mart seçimini bir beka olarak anlatıyor. Devletin bekâsı nasıl siyasi partilerin merkezine konur. Cumhur İttifakı'nın bir bozulup bir kurulması bekâ meselesi değildir. İttifaklarını bekâ olarak anlatmalarını geçiştiremeyiz. Bu bizi de milleti de ilgilendirir.

Filanca yerler kaymak yiyor diyerek fitne ve nifak saçmayı bırakın. Aziz milletime bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Aklınıza hangi parti yatıyorsa ona verin. Kimsenin dolduruşuna gelip eşinizle, dostunuzla düşman olmayın. Asıl önemli olan birliktir. "

 



Yeni yorum ekle