Nüceba Hareketi Trump’a seslendi: Irak Suudi Arabistan’a benzemez

Sa, 04/12/2018 - 11:11

ABD Cumhurbaşkanı Donald Trump’ın Irak’ın yıllarca işgali karşılığında bu ülkenin tazminat ödemesine dair yaptığı küstahça açıklamalara tepki gösteren Nüceba Hareketi Genel Sekreteri Ekrem el-Kabi, “Irak izzetli ve onurlu bir ülkedir, Suudi Arabistan’a benzemez” diyerek Trump’ı uyardı.

Welayet News - Raialyoum gazetesi Pazartesi günü yayımladığı bir haberde, Donald Trump’ın geçen Mart ayında Washington’ı ziyaret eden Irak’ın eski başbakanı Haydar el-İbadi’den, Amerika’nın 2003’ten 2011 yılına kadar Irak’a karşı sürdürdüğü savaşın maliyetlerini ödemesini istediğini yazmıştı.

El-Kabi, kişisel Twitter sayfasında Trump’ın küstahlığını şu şekilde yanıtladı: “Eğer ahmak Trump Irak’tan tazminat istiyorsa o zaman İslami direniş de hada önce yaptığı gibi bir kez daha Amerikan askerlerine zilletin tadını tattırmak için hazırdır. (Ey Trump!) Irak’ın izzetli ve onurlu bir ülke olduğunu bil, Suudi rejimi ile konuşuyorsun gibi bir havaya kapılma, onun için dikkatli ol”.

Tramp’a seslenen El-Kabi, “Hatırlatmak için diyorum; Amerikan büyükelçisinin Basra’dan nasıl kaçtığını unutma” vurgusu yaptı. 

Welayet News



Yeni yorum ekle