İranlı General: ABD, Yanlış Yaparsa Ağır Bir Tokat Yer

Pt, 03/12/2018 - 08:39

İran silahlı güçleri üst düzey Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şekarçi, ABD ve müttefiklerinin yanlış yapmaları halinde, İran İslam Cumhuriyeti tarafından ağır bir tokat yiyeceğini ve İran'ın onları pişman edeceği uyarısında bulundu.

Welayet News - İRNA'nın haberine göre, Şekarçi, Amerikalı yetkililerin son zamanlarda İran aleyhindeki açıklamalarına tepki göstererek, ''Amerika'da yeni işbaşına gelenler İran'ın gerçek gücünü tanımıyorlar' dedi.

İranlı askeri yetkili, Yemen gelişmelerine de işaretle, Yemen ordusu ve halkının silah ve teçhizat açısından  çok iyi durumda olduğunu ve başkalarının yardımına ihtiyaçları olmadığını söyledi.

Şekarçi, Yemen halkının ülkelerini kahramanca savunduğunu ve büyük zaferler elde ettiğini belirterek; Arabistan, BAE ve müttefiklerinin gerçekte çaresiz kaldıklarını ve çöküşe gittiklerini söyledi.

İran silahlı güçleri üst düzey Sözcüsü Tuğgeneral Ebulfazl Şekarçi, Arabistan, BAE, ABD ve ırkçı rejim İsrail'in Yemen'de yenilgiden başka bir sonuç almadıklarını belirterek, Amerikalıların bundan dolayı şimdi İran aleyhinde  açıklamalar yaptığına dikkat çekti.

Şekarçi açıklamasında ayrıca İran'ın savunma gücünün arttırılması konusunda hiç kimseden izin almayacağını ifade etti. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İran’ın füze denemesi yönündeki açıklamasına tepki gösteren Şekarçi, “Füze denemesi ülkemizi savunmak içindir. Buna devam edeceğiz. Yani hem füze denemelerini hem de füzelerimizi geliştirmeyi sürdüreceğiz. Füze konusu müzakere edilemez. Bu bizim ulusal gücümüzle ilgili. Dolayısıyla bu hususta hiçbir ülkeden izin almayacağız. Ancak bölge ülkeleri de şundan emin olmalıdır ki İran İslam Cumhuriyeti hiçbir ülkenin milli menfaatlerine göz dikmemiştir. Bu faaliyetler tamamen savunma amaçlıdır.'' dedi.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle