Pompeo: İran balistik füze denedi

Pa, 02/12/2018 - 09:47

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo cumhurtesi günü yeni bir iddiayı ortaya atarak İran İslam Cumhuriyeti yakınlarda çeşitli başlıkları taşıyabilen orta menzilli füze denediğini ileri sürdü.

Welayet News - Amerika Dışişleri Bakanı Pompeo iddiasına hiç bir kanıt veya belge sunmaksızın bu deneyin BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararnamesine aykırı olduğunu iddia etti.

Öte yandan Britanya Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt da Amerikalı mevkidaşından geri kalmamak uğruna Pompeo’nun iddiasını tekrarladı. Hunt twitter hesabında Londra yönetimi İran’ın füze programından kaygılı olduğunu ileri sürdü.

Amerika ve Britanya’nın İran aleyhtarı koordineli propagandaları, bundan önce Avrupa Birliği Dış Politika Sorumlusu Sözcüsü Nabila Massrali, İran’ın yaptığı füze denemelerinin hiç biri Bercam nükleer anlaşmasına aykırı olmadığını açıkladığı halde gündeme geliyor.

Pompeo ve Hunt ikilisinin bu iddiaları, ABD Başkanı Donald Trump 8 Mayıs 2018’de Bercam nükleer anlaşmasından tek yanlı olarak çekildiğini ve nükleer yaptırımları yeniden İran’a dayatacaklarını açıklamasının ardından gündeme getiriyorlar.

Tags: 


Yeni yorum ekle