CNN’in tahkir edici sorusu ve Turki el-Faysal’ın zelil yanıtı

Pa, 02/12/2018 - 09:14

Suudi Arabistan Eski İsbaharat Şefi: Amerika’nın oldukça menfûr olduğu zamanda yanında durduk ve hala Amerika’nın yanındayız.

Welayet News - Turki el-Faysal, CNN televizyon kanalıyla röportajında, “Donald Turmp’ın ‘Washington’ın desteği olmadan Arabistan iki haftadan fazla ayakta duramaz’ açıklamasına tepkiniz nedir?” şeklindeki bir soru üzerine, şöyle dedi: “Arabistan, hangi meselede olursa olsun diğer tarafı zaaf pozisyonuna sokacak şartlarda asla yer almaz. Biz Amerika ile ve diğer ülkelerle istişare ve müzakere çerçevesinde hareket ediyoruz ve ortak çıkarlar konusunda görüşbirliğine varacağımızı umuyoruz”.

Turki el-Faysal, CNN ile röportajında şunları anımsattı: “Saddam Hüseyin Küveyt’e saldırdığı sırada Amerika yanımızda durdu, bunu asla unutmayız. Amerika Arabistan’ı desteklemek için kurbanlar vermiştir, bunu da son derece takdir ediyoruz, unutmayacağız ve tarihi bir etken olarak baki kalacaktır. Tabi biz de Amerika’nın Ortadoğu’da son derece menfûr olduğu ellili, atmışlı ve yetmişli yıllarda yanında durduk, hala da Amerika’nın yanındayız ve bu dostluğun yükünü de Ortadoğu’da Amerika’ya muhalif grupların saldırılarına karşı omuzlamış bulunuyoruz”.



Yeni yorum ekle