Suudi savaş uçakları Yemen'de yine sivilleri bombaladı

Ct, 01/12/2018 - 09:07

Suudi rejimi savaş uçakları, ülkenin batısında yer alan el-Hodeyde eyaletine bağlı el-Hevk kentinde meskuni yerleri bombaladılar.

Welayet News - Saldırıda üç sivil ölürken 7 sivil de yaralandı.

Suudi rejimi savaş uçakları dün de el-Hudeyde'ye bağlı el-Kerame köyünü bombalamışlardı.

Suudi rejimi öncülüğündeki mütecaviz koalisyon 13 temmuz tarihinden itibaren  stratejik öneme haiz olan el-Hudeyde bölgesine saldırı başlatmışlar ama onların bu saldırıları Yemen ordusu ve halk komite güçlerinin direnişi ile geri püskürtülmüştür. Saldırgan düşman güçleri bu zamana kadar bölgede önemli kayıp ve hasar vermiştir.

El-Hudeyde liman bölgesi, Yemen'e insani yardımların intikali için önemli bölge sayılıyor.

Bu arada BM insani işler koordinatörü Lise Grande, Yemen'de insani durumu  çok büyük felaket olarak niteledi ve Yemen'e saldıran koalisyon güçlerinin engel çıkarmaları ve muhasaralarından ötürü Yemen'e insani yardımların yeterince gelmediğini ve bunun da Yemen'de yakın bir tarihte açlık ve hastalıktan ötürü çok büyük bir facianın yaşanacağı uyarısında bulundu.

Suudi rejimi öncülüğündeki koalisyon güçlerinin ABD'nin de desteğinde  mart 2015'te başlattığı saldırılarda bu zamana kadar en az 14 bin Yemenli sivil ölürken onbinlercesi yaralandı ve milyonlarca Yemenli de evinden barkından oldu.



Yeni yorum ekle