Sudan, Siyonist rejim ile gizli müzakereleri yalanlandı

Per, 29/11/2018 - 22:15

Sudan yönetimi, Siyonist rejimin güvenlik yetkilileriyle Türkiye'de gizli müzakereler hakkındaki iddiaları tekzip etti.

Welayet News - Sudan İstihbarat Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, İstanbul'da İsrailli yetkililerle gizli müzakereler konusundaki haberlerin yalanan ve temelsiz olduğunu vurguladı.

Bakanlık, Sudan'ın İsrail ile derin ideolojik, siyasi ve mezhebi anlaşmazlıkları olduğunu ve mevcut durumda, iki taraf arasında asla müzakere yapılmayacağını belirtti.

Siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu 'nun Tel-Aviv'de Çad Cumhurbaşkanı İdris Deby ile yaptığı görüşmenin ardından, Sudan ile Siyonist rejim yetkilileri arasında gizli müzakereler yürütüldüğüne dair haberler yayınladı.

Siyonist rejim televizyon kanalı, Çad Cumhurbaşkanı'nın Tel-Aviv ziyaretiyle İsrail'in Sudan, Nijerya ve Mali ülkeleriyle ilişkilerini normalleştirmek için zemin sağlama peşinde olduğunu ileri sürdü.

Bu arada, Sudan'da İktidardaki Ulusal Kongre Partisi yöneticilerinden Abdussaki Abbas, İsrail medyasının Netanyahu'nun Hartum'u ziyaret etmek istediği yönündeki haberlerini yalanladı.

Abbas bu bağlamda yaptığı açıklamada, "Netanyahu'nun Sudan'ı ziyaret etmesi mümkün değil. Sudan resmi çevrelerinde de böyle bir ziyaretten söz edilmiyor." dedi.

"Sudan'ın İsrail'le ilişkilerin normalleşmesi konusundaki tavrı net" diyen Abbas, Sudan'ın Filistin davasına son derece bağlı olduğunu sözlerine ekledi.

Korsan rejim İsrail'in 54 Afrika ülkesinden 39'uyla diplomatik ilişkisi bulunuyor. Senegal, Mısır, Angola, Gana, Fildişi Sahili, Etiyopya, Güney Afrika, Nijerya, Kenya ve Kamerun olmak üzere 10 ülkede ise siyonist rejimi İsrail'in elçilikleri bulunuyor.



Yeni yorum ekle