Müçtehid: Suudi prenslerin yüzde 95’i Bin Selman’ın üstünü çizmeye hazır

Pt, 26/11/2018 - 21:29

Suudi ifşacı Müçtehid, Bin Selman’ın Arap ülkelerini ziyaret etmesiyle eşzamanlı olarak yaptığı açıklamada, Suudi prenslerin yüzde 95’inin Bin Selman’ın amcasına biat etmeye hazır olduklarını söyledi.

Welayet News - Altı Arap ülkesini kapsayan gezisine başlayan Bin Selman’ın darbe endişesi tavan yapmış durumda. Ünlü Suudi ifşacının Suudi prenslerin neredeyse hepsinin Bin Selman’ın azline muvafık olduklarından haber vermesiyle birlikte bu endişe daha da ciddi hale geldi. Fars haber ajansının bildirdiğine göre, Müçtehid yaptığı yeni açıklamada Suudi prenslerin ihtimalen Muhammed bin Selman’a karşı darbe peşinde olduklarını belirtiyor.

Medya ile nadiren röportaj yapan Müçtehid, Khalij Online ile yaptığı söyleşide Suudi veliaht aleyhindeki ifşaatının devamında, “Bin Selman’ın olağanüstü güvenlik önlemlerinin alınması yönünde talimat vererek, darbeye engel olmak için Kraliyet Muhafızlarından ülkenin doğu ve batı bölgelerinden Riyad’a hareket etmelerini istediğini” söyledi. Müçtehidin dediğine göre, Bin Selman Arabistan’ı terkettikten sonra Suudi Hanedanı içinde kendisine karşı darbe amacıyla bir takım girişimlerin başladığına dair bilgi almış. Suudi aktivist, “Suudi Kral’ın kardeşi prens Ahmed’in Bin Selman’ı azletme kararını açıklaması halinde kraliyet ailesinin yüzde 95’inin kendisine biat edeceklerini” belirtiyor.

Geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren bir dizi temaslarda bulunmak için Birleşik Arap Emirliklerine giden Bin Selman, daha sonra Bahreyn’e geçti ve gezininde devamında Mısır, Cezayir, Moritanya ve Tunus’u da ziyaret etmesi bekleniyor. Bin Selman bu ara ziyaretin ardından G20 zirvesine katılmak için Arjartin’e gidecek.

İsrail’den Bin Selman’a istihbarat yardımı

Öte yandan Siyonist İsrail’in Haaretz gazetesi, İsrailli bir şirketin Arabistanlı muhalifleri ve aktivistleri takip etmesi için Suudi rejimine casusluk araçlarını verdiğini ifşa etti. El Meyadin haber kanalının bildirdiğine göre, Haaretz gazetesi haberinde İsrailli siber casus firması NSO’nun en gelişmiş casusluk araçlarının satımı için Suudilerle bir takım görüşmeler gerçekleştirdiğini, söz konusu araçlarla ülkenin içinde ve dışındaki muhaliflerin cep telefonlarına kolayca sızarak temaslarının dinlenebilindiğini ifşa etti.

Diğer yandan Mısır, Tunus, Cezayir ve Moritanya ülkelerindeki siber kullanıcıları Bin Selman’ın yakında bu ülkelere yapacağı ziyarete tepki gösterip sosyal medya üzerinden kullandıkları hashtaglarla eleştirdiler. Mısır’da yüzlerce Twitter kullanıcısı, Bin Selman’ın ülkelerine yapacağı gezi arefesinde ona Ebu Minşar (Testere babası) lakabını verdiler ve bu geziyi Mısır ülkesi ve devleti için utanc verici bir gelişme olarak nitelediler. Mısırlı twitter kullanıcıları Bin Selman’a Ebu Minşar lakabı vererek, Kaşıkçı’yı parçalıp doğrayan testereye gönderme yaptılar. Cezayirli bir twitter kullanıcısı, “Cezayir’den Bin Selman’a: Testereyi Riyad’a bırak” diye yazarken, Tunus’tan diğer bir kullanıcı ise, “Yemenli çocukların katilini ağırlayıp aklamak Tunus için bir utançtır” diye yazdı.

Welayet News



Yeni yorum ekle