İran: Yemen halkına destek verdiğimizi açıkça ilan ediyoruz

Per, 22/11/2018 - 16:34

İran Devrim Muhafızları Genel Komutan Yardımcısı General Selami, “Mazlum ve Müslüman Yemen halkına manevi desteğimizi açıkça ilan ediyoruz” dedi.

Welayet News - Devrim Muhafızları Genel Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Hüseyin Selami, katıldığı Uluslararası Mazlum Yemen Halkıyla Dayınışma Konferansında, mazlum ve Müslüman Yemen halkına manevi destek verdiklerini açıkça ilan ettiklerini vurgulayarak, bugün İslam dünyasında yaşananların Amerika, İngiltere, Siyonist rejim ve Al-ı Suud rejimi tarafından yüzyıldan bu yana izlenen politikaların birleşiminden doğan bela ve musibetlerden kaynaklandığını ve bunun İslam dünyasında musibet mühendisliği sayıldığını belirtti.

Tuğgeneral Selami, Amerika’nın İslam dünyasını siyasi coğrafyasının ayrılmaz bir parçası olarak gördüğüne işaretle, “Amerika siyasi aklında İslam dünyası ve onların Ortadoğu dedikleri bölge, Amerika ve Batının küresel süper güç düzeyine sıçrama tahtası olarak görülmektedir” dedi.

Amerika’nın bu emellerinin kimi dönemlerde hayata geçtiğine değinen Tuğgeneral Selami, “İslam İnkılabı zaferi ve Amerika, İngiliz ve Siyonist rejimin hayallerine karşı İslami uyanış ve direniş dalgalarının oluşmasıyla birlikte müstekbir dünya ile İslam dünyası ve Amerika’nın zorbalıklarına karşı direnme arasında stratejik bir çatışmanın şekillendiğini ve Amerikalıların büyük darbeler, sarsıtıcı tokatlar yiyerek tarihi hezimetler yaşadığını” ifade etti.

Devrim Muhafızları Genel Komutan Yardımcısı, “Filistinliler uyandı, direniş gruplar silahlandı ve Siyonistler duvar çekme zorunda kaldılar. İslam dünyasındaki direniş gruplar bugün çatışma sahasında denklemi kendi lehine değiştirmiş bulunuyorlar” diye ekledi. 

Lübnan, Suriye, Irak, Filistin ve Afganistan’daki direniş grupların uyanışına da değinen General Selami, şöyle konuştu: “Lübnan’da güçlü Hizbullah kuruldu ve siyonistlere sayısız yenilgiler yaşattı. Suriye’de ordu yanında halk ordusu kuruldu, tekfiriler yenildi ve DAEŞ yok oldu. Bunlar, sahada Şii ve Sünni birliği sayesinde kanla şekillenen İslam dünyasının hayret uyandırıcı zaferleridir, Amerika’ya yaşatılan başka hezimetledir. Bu yıllar içinde Amerikalılar Müslümanlardan darbe yediler ama ibret almadılar”.

İran milletini zayıflatmak ve direnişi ortadan kalıdırmak için güç, politika ve stratejinin çok yönlü bir şekilde Amerika tarafından kullanıldığına da değinen General Selami, “İran milleti İmam Humeyni ve İmam Hamanei liderliğinde Amerika’ya karşı durdu ve bir milletin kendi inançlarına dayanarak düşmanlara galip gelebileceğini kanıtladı” dedi.

Tuğgeneral Selami, Yemen’in Al-ı Suud rejimi tarafından kuşatılması ve mazlum Yemen halkının Amerika himayesiyle katledilmesine de işatle, şöyle konuştu: “İran milleti Amerika’yı devirerek İslam Ümmetinin gövdesine yeni bir direniş ruhu üfürdü. Amerika’nın yöntemi milletlerle çatışmadır ve İran milletine terörist diyen Amerika Cumhurbaşkanının bu günlerde yaptığı konuşmalarda da bunu net olarak görüyoruz. Fakat Amarika şunu bilmeli; İran milleti müteyakız, bilinçli ve direnişci bir millettir ve bütün oyunlara, tehdiklere karşı dik durmaya devam edecektir”.      

Welayet News /Tahran

Tags: 


Yeni yorum ekle