ABD, Suudi Arabistan ve İsrail İran Karşısında Başarısız Olmuştur

Per, 22/11/2018 - 08:54

İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu komutan vekili tuğgeneral Hüseyin Selami, "ABD, İsrail ve Suudi rejimleri, İran halkını kazanmayı başaramayan İran halkına karşı işlenen suçların üç tarafıdır." dedi.

Welayet News - İRNA ajansına göre, Tahran'ın güneyinde yer alan Rey şehrinde gönüllüler kurumuna bağlı mücahitler ve girişimcileri destekleme ve anma töreninde konuşan Selami,  düşmanın bugün İran halkının yaşamını bütün alanlarda savaşa dönüştürdüğünü ama İslam inkılabı düşmanlarının geçmişte olduğu gibi defalarca İran halkından darbe aldığını ve başaramadığını ve bundan sonra da başaramayacağını söyledi.  

İran milletinin  zor bir tarihe maruz kaldığını belirten Tuğgeneral Selami, “İran halkının güçlü modern dünya ile mücadelesi 40 yıldır bir gerçek ve muhteşem bir hakikatin ortaya çıkmasıdır” dedi.

İran Devrim Muhafızları Komutan vekili, İran'ın halihazırda onura sahip olduğunu ve dünyada da ciddi bir itibarının olduğunu söyledi.

(Bu arada İran Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Hüseyin Hanzadi, dün düzenlediği basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tuğamiral Hanzadi, yerli imkanlarla üretilen İran yapımı denizaltı “Fatih”in ülke düşmanlarını çok şaşırtacağını belirterek, önümüzdeki haftada "Sehend" kruvazörü ile denizaltı "Fatih"in Deniz Kuvvetleri’nin envanterinde yer alacağını açıkladı.

Tuğamiral Hanzadi, yaptırımların deniz kuvvetlerini etkileyip etkilemeyeceği konusunda, “Yıllardır İran’a yönelik yaptırımlar uygulanmaktadır. Yaptırımlar kendi ayaklarımızın üzerinde durmamızı öğretti. Böylece güvenlik için herhangi bir ülkeye gerek olmadığını öğrendik.” ifadelerini kullandı.

İran Ordusu ile Devrim Muhafızları’nın birlik içinde olduğunu savunan Tuğamiral Hüseyin Hanzadi, Fars Körfezi ile Hürmüz Boğazı’nın güvenliği hakkında şunları kaydetti: "Burada güvensizlik yok, Devrim Muhafızları bu bölgenin güvenliğiyle sorumlu. Bu bölgenin güvenliğini yabancı güçlerin varlığı olmadan bağımsız bir şekilde sağlayabiliriz.")

 



Yeni yorum ekle