Arabistan'la İlişkileri Devam Ettireceğiz

Çar, 21/11/2018 - 10:24

ABD dışişleri bakanı Mike Pompeo, dün gece yaptığı açıklamada, Arabistan-ABD ilişkilerini tarihi olarak nitelerken, Arabistan'la ilişkileri sürdüreceklerini söyledi.

Welayet News - Dün Washington'da Türkiye dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında konuşan Pompeo, ABD'nin Arabistan'a taahhüdünün 'tamamen hayati' olduğunu söyledi. 

ABD dışişleri bakanı, Kaşıkçı cinayetine de temasla, Trump'ın yayınladığı bildiriye destek vererek, ABD'nin ulusal çıkarları ve güvenliğinin her şeyden daha önemli olduğunu söyledi.

Amerikan başkanı Trump, salı günü yayınladığı bildiride, Arabistan'ın Amerika'nın ortağı olarak kalacağını bildirmiş ve Arabistan veliahtının Kaşıkçı cinayetinde rolünün olmadığını ileri sürmüştü.

Trump, sözkonusu bildiride, Amerika'nın Arabistan'a silah satışını da överek, Arabistan'a silah satışının devam edeceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo, ABD Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu görüşme sonrası Kaşıkçı cinayeti için Birleşmiş Milletler'den resmi soruşturma isteyebileceklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kaşıkçı cinayetinin sonuna kadar aydınlatılması konusunda ısrarcı olduğunu ve ABD'ye de bu şekilde iletildiğini belirtti. 

 



Yeni yorum ekle