Milyonlarca Yemenli ABD ve Suudi Arabistan karşıtı sloganlarla Resul-i Ekrem (s.a.a)'ın doğum gününü kutladı

Sa, 20/11/2018 - 23:22

Ensarullah liderinin çağrısına lebbeyk diyerek, başta Sana olmak üzere çeşitli şehirlerde bir araya gelen milyonlarca Yemenli bugün (Salı) Resul-i Ekrem’in doğum gününü kutladı ve Suudi-BAE koalisyonu aleyhinde sloganlar attı.

Welayet News - Haber ajanslarının belirttiğine göre, Yemenliler bugün Resul-i Ekrem’in (s.a.a) doğum gününü kutlama merasimine akın ederek, Ensarullah lideri Seyyid Abdülmelik Husi’nin posterlerini, yeşil ve beyaz bayraklar ve üzerinde Amerikan karşıtı sloganların yazıldığı afişler taşıdılar.

El Mesira haber kanalı, Sana’nın en büyük meydanı sayılan, sadece Sab’in meydanında on binlerce Yemenli’nin bir araya gelerek kutlama merasimine katıldığını bildirdi.

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdullah Melik Husi, Hz. Muhammed (s.a.a)’min doğum gününü kutlama merasimine yoğun olarak katılmaları için dün bu ülke halkına çağrıda bulunmuştu.

Ehli Sünnet’in rivayetine göre, Rebiu’l-Evvel’in 12’sine müsadif olan Salı günü, Resul-i Ekrem’in (s.a.a) doğum yıldönümüdür ve coğu Arap ülkeleri bugünü Peygamber’in doğum günü olarak kutlarlar.

Yemen halkı geniş bir katılımla bu merasimi düzenlerken, Suudi-BAE koalisyonu da hala bu ülkenin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarını sürdürüyor ve savaş dördüncü yılının sonuna yaklaşıyor.       

Welayet News 



Yeni yorum ekle