TÜRKİYELİ ÇOCUKLAR DİYARBAKIR'DAN DÜNYAYA SESLENDİ: YEMENLİ ÇOCUKLAR ÖLMESİN/FOTO

Pa, 18/11/2018 - 22:07

Türkiyeli çocuklar zalim Suud'un öncülüğündeki şer koalisyonu tarafından ölüme ve açlığa mahkum edilen Yemenli kardeşlerine sahip çıkmak üzere bugün Saat: 15:30'da Diyarbakır Ofiz AZC Plaza yanında aileleriyle birlikte basın açıklaması düzenledi.

Welayet News- 'Mazlum Yemen Halkına Destek Girişimi' tarafından organize edilen basın açıklaması İlahiyatçı Mehmet Kocaaslan'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra programın sunuculuğunu yapan sanatçı Ömer Çelebi Suudi Amerika'nın yaklaşık dört yıldır yaptığı zulme ve Filistinli Direniş Gruplarının geçtiğimiz günlerde Gazze'de Siyonist Rejime indirdiği darbeye dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu: 'Ali Abdullah Salih’in despot ve işbirlikçi yönetimi altında gelir dağılımı adaletsizliğinin giderek derinleştiği ülke, Arap Baharı olarak adlandırılan süreçle birlikte ma’kus kaderini tersine çevirme umudu yakalamıştı. Ancak tarih boyunca Yemen üzerindeki hegemonyasını bir şekilde devam ettiren Suudi Arabistan Krallığı, Yemen’de Amerikancı çizgiden bağımsız bir hareketin ya da siyasi bir partinin iktidar olmasını engellemek için harekete geçti. Salih’in mevcut statükoyu devam ettiremeyeceğini anlayan Suudiler, Yemen üzerinde, ABD ve İsrail’le birlikte hazırladıkları “B plânı”nı devreye sokarak kendilerine yakın isimlerden Mansur Hadi’yi işbaşına getirdiler. Hadi ise Yemen’i güçlendirecek politikalar yürürlüğe koyacağına ülkeyi bölen ve güçsüzleştiren birtakım kararlara imza attı. Bu kararların, Suudiler tarafından kendisine telkin edildiğinde şüphe yoktu. Zira Suudiler tarih boyunca Yemen’i arka bahçeleri olarak görmüşlerdir. Bu yüzden Yemen’de bağımsız, anti-emperyalist, ABD ve İsrail karşıtı bir hareketin sivrilerek iktidara gelmesinin kendileri için en büyük tehlike olacağına inanıyorlardı.

İşte bugün Yemen’de yaşanan trajedinin kökenleri burada yatmaktadır. Milyonlarca Yemenli sırf bağımsız bir siyasi irade ortaya koyduğu için böyle bir saldırıya muhatap olmaktadır.

Öte yandan İslam ülkelerinin ve dünya medyasının Yemen’deki katliamlar karşısındaki sessizliği ise kahredicidir. Bu vicdansız suskunluk Suudilere Yemen’de daha fazla suç işleyebilmek için cesaret veriyor.

Bizler işte bugün Diyarbakır’da bu suskunluğu bozarak Mazlum Yemen Halkı ve bu halkın meşru temsilcileri olan Ensarullah Hareketi ve müttefiklerine destek olmak için buradayız. Peygamberler ve sahabeler şehri olan Diyarbakır’ımızdan peygamberlerin Tevhid mücadelesi yolunu takip eden Yemen Direnişini selamlıyoruz. Firavunların ve Ebu Cehillerin yolunu takip eden mel’un Suud’u, Büyük Şeytan Amerika’yı, İngiltere’yi, Birleşik Arap Emirlikleri’ni ve Siyonist İsrail’i lanetliyoruz.'

Diyarbakır AZC Plaza yanında yapılan eylemde Türkiyeli çocuklar adına basın açıklamasını Elif Nur Çelebi okudu.

Basın açıklaması Muhammed Çelebi'nin okuduğu 'EY YEMENLİ MASUM KARDEŞİM' şiiriyle son buldu.

 



Yeni yorum ekle