Knesset üyesi: İsrail HAMAS'ı yenecek güçte değil

Pa, 18/11/2018 - 09:14

Terör rejimi İsrail parlamentosu Knesset üyesi Kesinya Sutiluva, siyonist rejim İsrail'in, HAMAS'ın ortadan kaldırma ve bu harekete görüşlerini dayatma gücünün olmadığını itiraf etti.

Welayet News - Mehr haber ajansına göre, siyonist milletvekilli, İsrail'in HAMAS'ı yenme gücünden yoksun olduğunu itiraf ederken, özellikle de son günlerdeki gelişmelerde HAMAS'ın İsrail'e karşı çok güçlü olduğunu gösterdiğini söyledi.

İsrailli milletvekili, Netanyahu kabinesinin HAMAS'la mücadele edemediğini ve bu konusunun HAMAS'ın daha da güçlenmesine neden olduğunu söyledi.

Bu arada siyonist rejim ordusunun üst düzey yetkililerinden Zika Fugel, ırkçı rejimi eleştirirken, İsrailli yetkililerin, güvenlik konusunu kendi siyasi gelecekleri için kurban ettiklerini belirterek, 'onların kendi siyasi gelecekleri İsrail'in güvenliğinden daha önemli' diyerek eleştiride bulundu.

Sözkonusu siyonist ordu yetkilisi, HAMAS'ın son günlerdeki operasyonunun HAMAS'ın İsrail'in beklemediği kadar güçlü olduğunu gösterdiğini belirterek, İsrail'in bu gün HAMAS'la mücadele edemediğini söyledi.

 Bu arada Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi eski Başkanı Halid Meşal, geçen hafta Pazar günü Gazze’nin güneyinde yer alan Han Yunus şehrinin doğusuna sızmaya çalışan Siyonist birlikle girdiği çatışmada şehit olan Kassam Tugayları komutanı Nureddin Bereke’nin ailesini aradı. Telefon görüşmesinde aileye taziyelerini bildiren Meşal, Gazze sınırlarından sızmaya çalışan işgal birliğiyle girdikleri çatışmada şehit olan Bereke ve diğer şehit kardeşlerini takdir ettiklerini ifade etti.

Meşal, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları aracılığıyla işgale karşı her türlü silahlı direnişi sürdüreceğini ifade etti.

Filistin halkının Gazze’de gösterdiği direnişten övgüyle bahseden Meşal, bütün gruplarıyla direnişin Ortak Operasyon Odası kurarak son çatışmada müthiş bir direniş örneği sergilediğini, kahramanca direniş için umut verici parlak bir tablo gösterdiklerini kaydetti.



Yeni yorum ekle