Al-ı Suud’a yanıtımız sessiz ama acıklıdır

Cu, 16/11/2018 - 17:01

Devrim Muhafızları Genel Komutanı Muhammed Ali Caferi, Suudi Hanadanı tarafından ülkesine yönelik yapılan asılsız açıklamalara işaretle, İslam İnkılabının bu rejime karşı yanıtlarının genellikle basına kapalı, sessiz sedasız ama acıklı yanıtlar olduğunu söyledi.

Welayet News - ISNA Haber Ajansının sorularını yanıtlayan General Caferi, Amerika’nın taahhütlerini ihlal etmesi karşısında en uygun yanıt ne olabilir şeklindeki bir soru üzerine, Amerikan yetkilileri ve uzmanlarının da itiraf ettiği gibi Amerika’nın şu anda çöküşe doğru gitmekte olduğunu belirterek,  Amerikalıların İslam İnkılabını devirmek için çeşitli yolları denediklerini ama hiçbirinin etkili olmadığını ve bir sonuç alamadıklarını vurguladı.

“Halihazırda İran’a baskı yapmak için son çare olarak yaptırım kartına mütevessil olduklarını” diyen General Caferi, “Tehdit, sekiz yıllık savaş, kültürel ve siyasi ambargular, istikrarsızlık çıkarmak gibi bu kartın da bir işe yaramayağını” sözlerine ekledi.

 “Düşmanların tehditlerini çeşitli alanlarda sürdürdüğünü ancak İran’a karşı askeri savaş ve askeri yaptırımlardan da oldukça çekindiklerini, böyle bir girişimin kendilerinin zararına olduğunu” vurgulayan Devrim Muhafızları Genel Komutanı, “Şehitlerin kanı sayesinde elde edilen 40 yıllık İslam İnkılabı deneyimi, direnişin başarımızın sırrı olduğunu gösterdi. O nedenle, şehitlerin misyonları ve mesajlarını duyabilmek için hepimizin özellikle yetkililerin kulaklarını açmaları gerekir” ifadelerini kullandı.

“Düşmanın uyguladığı yaptırımların içi boş tehditlerden ibaret olduğunu” vurgulayan General Caferi, “Kurdukları planlarında ardarda yaşadıkları hezimetlerden de bunun ortaya çıktığını, Amerikalı yekililerin analizlerinin de İran’a karşı yaptırım kartının sonuç vermeyeceği yönünde olduğunun” altını çizdi.

İran güçlerinin Suriye’deki varlığına yönelik bir soruya ise General Caferi, “Suriye’de mevcut bulunanların tamamı gönüllü olarak orada bulunuyor ve daha çok istişare amaçlı oradalar” yanıtını verdi.

İranlı askeri yetkili, “Devam eden barış müzakerelerini dikkate alarak Suriye devletinin İran’dan bazı birlikleri barış bekçileri olarak İdlib bölgesi ve Haleb’in kuzey batısında örgütlemesi talebinde bulunduğunu” açıkladı.

Devrim Muhafızları Genel Komutanı Muhammed Ali Caferi, Suudi Hanadanı tarafından ülkesine yönelik yapılan asılsız açıklamalara da değinerek, “Bu saçma sapan açıklamaların nedeni, Al-ı Suud rejiminin İslan Cumhuriyetinin bir bütün olarak bölgedeki hareketlerinden son derece rahatsız olmasıdır, çünkü İran’ın bu haketleri bölge milletlerinin uyanması ve direnmesine neden olmuştur” dedi.

“İran’ın bölgede özellikle Suriye, Irak ve Lübnan’daki başarılarından dolayı Al-ı Suud’un çıldırdığını ve pasif hareketleri ile tepkisini göstemek istediğini” belirten General Caferi, "Ancak İslam İnkılabının bu rejime karşı yanıtlarının genellikle basına kapalı, sessiz sedasız ama acıklı yanıtlar olduğunu” söyledi.

Devrim Muhafızları Genel Komutanı, son olarak, “Arabistan rejimi ve bölgenin gerici rejimleri attıkları pek çok palavlarının yanıtını aldılar ve bazıları da yakında alacaklar. Medyalaştırma kabiliyeti olmayan bu yanıtlar onların canını oldukça yakmakta ve gittikçe daha da rahatsız olmalarına neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.      

Welayet News



Yeni yorum ekle