ABD'den 'İran İtirafı': Mecbur Kaldık

Per, 15/11/2018 - 09:43

Amerika Dışişleri Bakanlığı’nda kurulan İran eylem grubu Başkanı Brian Hook, Washington yönetimi İran’ın petrolüne uyguladığı yaptırımlarda bazı ülkelere muafiyet tanımak zorunda kaldığını açıkladı.

Welayet News - Çarşamba günü bu iddiayı ileri süren İran eylem grubu Başkanı Hook, Amerika sekiz ülkeye muafiyet tanımak zorunda kaldığını, zira petrol fiyatlarının varil başına 90 ila 100 dolara yükselmesini istemediklerini belirtti.

Amerika yönetimi aralarında Türkiye, Çin, Japonya, Hindistan ve Güney Kore’nin de bulunduğu sekiz ülkeye İran’dan ham petrol alımına devam etmelerine izin verdiğini açıklamıştı.

Amerika Başkanı Donald Trump, İran’a dayatıkları ikinci tur yaptırımların, şimdiye kadar İran’a dayatılan en ağır yaptırımlar olduğunu belirtiyor. 5 Kasım tarihinde yürürlüğe giren ikinci tur yaptırımlar en çok İran milletinin hayatını doğrudan etkiliyor.

Amerika İran’ın petrol satışını sıfır seviyeye indireceğini belirtmişti, ancak uluslararası camiayı İran’a dayattığı tek yanlı haksız yaptırımlarda kendi yanına çekemeyince, bazı ülkelerin baskılarına boyun eğmek ve İran’dan ham petrol ithal etmeye devam etmelerine izin vermek zorunda kaldı.

 



Yeni yorum ekle