Hamas ve İslami Cihad, Demir Kubbe’ye Meydan Okudu

Per, 15/11/2018 - 09:04

İbranice yayın yapan Yedioth Ahronoth internet sitesi, Hamas ve İslami Cihad Hareketi yetkililerinin halihazırda güneyde Demir Kubbe Sistemine karşı koyabilmek için yeni yöntemler geliştirmeye çalıştıklarını belirtti.

Welayet News - Gazete bu çalışmalar kapsamında Filistin’deki hareketlerin son saldırılarla birlikte onlarca füzeyi on dakikadan daha kısa bir süre içerisinde küçük bir bölgeye fırlatmak suretiyle deneme yaptıklarını kaydetti. Bu bağlamda Filistinli gruplar hem Gazze’nin kuzeyindeki Yahudi yerleşim birimlerini hem de Aşkelon’u hedef aldılar.

Yedioth Ahronoth 400 füze fırlatıldığını, yerleşim yerlerine isabet etmek üzere olan füzelerin 120’sinin engellendiğini, yaklaşık 20 füzenin de binalara, tarlalara ve yollara isabet ettiğini, bir kişinin öldüğünü ve onlarca kişinin yaralı olduğunu bildirdi.

İşgal ordusundan konuyla ilgili yapılan açıklamada Demir Kubbe’nin tek başına savunmasının yeterli olmayacağı, sirenlerin doğru zamanlama ile çalması halinde ancak can kaybının önüne geçilebileceği ifade edildi.

İnternet sitesi asıl sorunu; Hamas’ın bir sonraki savaşta kalabalıkların bulunduğu mekanları ve askeri bölgeleri hedef almasını, yerleşim birimlerininde içerisinde olduğu daha geniş alanlara saldırılar düzenlemesini kolaylaştıracak olan 150 ila 200 kg. ağırlığında büyük savaş başlığına sahip olan “Ra’d” (gökyüzü) havan toplarını kullanacak olması ve İsrailli ordu yetkililerinin buna karşı koymak için henüz hazır olmamaları şeklinde ifade etti.

 



Yeni yorum ekle