İran Basını: Bakanın istifası 400 füze ile gelirken İsrail’in yok oluşu kaç füze ile gelecek?

Çar, 14/11/2018 - 19:46

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, İsrail ve Filistin arasında yapılan ateşkese tepki gösterek görevinden istifa etti.

Welayet News - Liberman ve Netanyahu arasında geniş anlaşmazlıkların uzun bir geçmişi bulunmasıyla birlikte direnişin geçtiğimiz günlerde misliyle mukabelede bulunması, İsrail’in buna karşı başarısızlığı ve en nihayetinde mücahitlere karşı beyaz bayrağı çekmesi geçmiş ihtilafların daha da açığa çıkmasına ve bugün İsrail Savunma Bakanının resmen istifasıyla birlikte gündeme oturmasına neden oldu.

- Liberman, ateşkesin kabul edilmesini, hakeza Katar paralarının İsrail sınırından Gazze’ye girişinin İsrail tarafından onaylanmasını istifasının en temel etkeni olarak açıkladığı halde Filistinli mücahitlerin saldırıları karşısında kendisinin ve demir kubbesinin bir işe yaramayışı, her şeyden önce hem Liberman’ın kötü yönetimini hem de İsrail’in güvenlik bakımından kırılganlığını ortaya koydu. Bu meselenin önemi ise şuradan geliyor; Trump’ın Filistin-İsrail Barış Süreci Özel Temsilcisi  Janson Greenblatt’ın dediğine göre, yakın bir gelecekte “Trump anlaşması” adını alan planın açılışı yapılacaktı.

- İsrail Savunma Bakanı Liberman’ın direnişin efsanesi karşısında istifasıyla birlikte şimdi Arap şeyhlerinin şu anki şartlarda –İsrail kuzeyden ve güneyden kendini yoğun şekilde güvensiz hissederken – İsrail ile ilişkileri normalleştirmek için neden birbiriyle yarıştıklarının cevabını  İslam dünyasına vermeleri gerekir.

- Filistinlilerin 400 füzesi Siyonist kabinesinde en kilit konumdaki bakanın istifasına yol açtı. Şimdi ise soru şudur: Bu rejimin kökten yok olması için mücadele azminin dışında Filistinlilerin İslam dünyası tarafından ne kadar desteklenmesine ihtiyaçları var? Bu günlerde hem İsrail’in güvenlik efsanesi solmuş durumda hem de siyonistler arasındaki teşettüt ve ihtilaflar en şiddetli biçimlerde ortaya çıkmış bulunuyor. Liberman’ın kabinden çıkışı koalisyonun darbe alması demektir; koalisyonon darbe alması ise Netanyahu’nun gitmesi ve hükümetinin düşmesine pek bir sürenin kalmamış olabileceği anlamına gelir.

Welayet News   



Yeni yorum ekle