Dünyadaki savaş, "iradeler savaşı"dır

Çar, 14/11/2018 - 19:20

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, günümüz dünyasında yaşanmakta olan savaşı, "iradeler savaşı" olarak niteleyerek, gazi ve özürlü sporcuların kendi değerli hareketleriyle güçlü irade, kültürel bağımsızlık ve kudrete sahip olduklarını gösterdiklerini belirtti.

Welayet News - İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei bugün öğleden önce geçen ay Endonezya'da düzenlenen Paralimpik Oyunları'nda madalyaya uzanmayı başaran İranlı sporcuları kabul ettiği görüşmede, İranlı gazi ve özürlü şampiyonları imza attıkları başarılarından dolayı takdir ederek, bu şampiyonluğun kararlı azim ve gizli kabiliyetlerin harekete geçirilmesinin göstergesi olduğunu kaydetti.

İmam Hamanei, bayan sporcular başta olmak üzere gazi ve özürlü sporcuların kendi milli ve dini değerlerini savunma noktasındaki özgüvenlerini takdire şayan ve çok büyük bir girişim olarak niteleyerek, çarşaflı bir bayanın İran kafilesinin bayrağını taşıması veya yarışlar sırasında namazın cemaatle kalınmasının, dünyada artagelen lakayıtlık saldırısı karşısında bir başa dik durma anlamına geldiğini kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi beyanatının devamında, "küfür ve istikbar cephesinin sonu gelmeyen beklentilerinin hücumu karşısında uluslararası meydanlarda bazılarının direnme gücüne sahip olmayıp, geri adım atarken, sizler dik durup, kendi hicap ve dini ve milli kıyafetlerini "kültürel güç gösterisi" ile savundunuz ki ben bu nedenle içten ve derinden İran İslam Cumhuriyeti'nin spor kafilesi üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İmam Hamanei şampiyon sporculara hitaben beyanatına şöyle devam etti: Bizler her yaşta ve özellikle de gençler sizlerden ders çıkarmalıyız; zira madalya alıp şampiyon oldunuz ve işte bu yüzden de kabiliyetleri kullanma konusunda büyük bir örneksiniz. Bunlara ilave olarak, halkı spor yapmaya istekli kılma yönünde artı bir etkiye sahipsiniz.

İranlı sporcular Endonezya 2018 Paralimpik Oyunlarında 51 altın, 42 gümüş ve 43 bronz madalya ile 3. sırada yer aldı.

 



Yeni yorum ekle