Fransa: Yemen Savaşı Artık Son Bulmalı

Sa, 13/11/2018 - 09:28

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Yemen'deki savaşta kazananın olmayacağını, bu nedenle uluslararası toplumun savaşı durdurması gerektiğini belirtti.

Welayet News - Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Yemen'deki savaşta kazananın olmayacağını, bu nedenle uluslararası toplumun savaşı durdurması gerektiğini belirtti.

Le Drian, France 2 televizyonuna Yemen ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yemen'deki savaşa ilişkin, "Uluslararası toplum buna dur demeli. ABD, İngiltere ve Fransa'nın dediği bu." ifadesini kullanan Le Drian, yakında İsveç'te Yemen ile ilgili önemli bir toplantının gerçekleşeceğini duyurdu.

Le Drian, taraflara öncelikli olarak Yemen'de ateşkesin sağlanması çağrısında bulunarak, Yemen'e insani yardımların ulaşması ve ülkede siyasi çözümün sağlanması gerektiğine dikkati çekti.

Bakan Le Drian, "Bu savaşın kazanı yok. Bu yüzden savaş durdurulmalı." diye konuştu.

Mart 2015'te ABD ve batının desteğindeki Yemen'e saldırı başlatan Suudi Arabistan ve bölgedeki bazı rejimlerin bu zamana kadar Yemen'e saldırılarında  en az 16 bin sivilin öldüğü ve onbinlercesinin yaralandığı ve milyonlarcasının evini barkını terketmek zorunda kaldığı bildiriliyor.

Savaşın yanı sıra kolera, difteri ve benzeri hastalıkların yayılması, kıtlık, ilaçların tükenmesi ve iç göçler masum sivillerin mağduriyetini artırıyor.

Ülke genelinde 22 milyon kişi insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Birleşmiş Milletler yetkilileri, ülkedeki durumun ne kadar kötü olduğunu anlatırken, "Nüfusun üçte ikisi bir sonraki öğünü yiyip yiyemeyeceğini bilmiyor." ifadesini kullandı.

 



Yeni yorum ekle