Bogdanov: Kürtlerin Suriye barış sürecine katılımı önemli

Pt, 12/11/2018 - 22:15

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Kürtlerin Suriye barış sürecine dahil edilmesinin ayrılıkçı eğilimlerin giderilmesine yardımcı olacağını belirtti.

Welayet News - İtalya'nın Palermo kentindeki Libya konferansına katılan Bogdanov, Sputnik'e açıklamasında, "Kürtlerin çıkarlarını kimin ve nasıl temsil ettiği sorusu her zaman bizim, Kürtlerin ve politik sürecin tüm katılımcıları karşısında duruyordu. Bu yüzden söz konusu politik süreç, yeni anayasa taslağı olunca elbette en doğru mantık Kürtlerin temsilcilerini iterek onlarda ayrımcılık eğilimini teşvik etmek değil mutlaka bu çalışmalara dahil etmek olurdu. Bu, en başından beri bizim mantığımızdı" dedi.

Ancak Kürtler arasındaki bölünmenin durumu kötüleştirdiğini kaydeden Bogdanov, sözlerini şöyle sürdürdü: "Genelde İstanbul'da üslenen ve Riyad, Kahire ve Moskova olmak üzere en az 3 platformu birleştiren muhalefetteki müzakere komitesinde yer alan Kürt temsilciler var. Demokratik Birlik Partisi var. Demokratik Suriye Konseyi var, buradaki Kürtler farklı ama gerçekten de ABD'nin desteğini alarak bazı toprakları kontrol ediyorlar, bu da Suriyeli Araplarda ve Türkiye'de coşkuyla karşılanmıyor, alerjiye neden oluyor, aslında biz de bunu anlamıyoruz".

 



Yeni yorum ekle