Yemen’deki Durum Oldukça Endişe Verici

Pt, 12/11/2018 - 17:26

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Suudi Arabistan’ın düzenlediği askeri saldırılar nedeniyle Yemen’de meydana gelen durumun endişe verici olduğunu ifade etti.

Welayet News - Behram Kasımi, son günlerde başta el-Hudeyde olmak üzere Yemen’in farklı bölgelerinin Suudi savaş uçakları tarafından bombardıman altına alındığına tepki gösterdi.

Kasımi, “İran İslam Cumhuriyeti, Yemen ve özellikle de el-Hudeyde Limanı’ndaki insani durumdan endişeleniyor. Bu vahim durumun nedeni yaklaşık 4 yıldır savunmasız Yemen halkının evlerini bombalayan Suudi Arabistan ve diğer saldırgan güçlerin uluslararası toplumun endişelerini görmezden gelmesinden kaynaklanıyor” ifadelerini kullandı.

İranlı yetkili, Yemen’deki görüşmelerin ertelenmesinden üzüntü duyduklarını belirterek, “Maalesef son yıllardaki tecrübeler şundan ibarettir ki Yemen’deki taraflar arasında görüşmelerin gerçekleşmesi için uluslararası toplumun sarfettiği çabaların bir sonuca ulaşmaya yakın olduğu her zaman Suudi Arabistan ve BAE Yemen’e karşı askeri saldırılarını arttırarak, söz konusu görüşmelerin yapılmasına engel olmuşlardır” değerlendirmesinde bulundu.

Yemen’deki insani krizin sona erdirilmesi için dünya ülkelerinin daha çok çaba sarfetmesi gerektiğine vurgu yapan Kasımi, “İran, Yemen krizinin çözülmesi için sunduğu planın uygun bir model olduğuna inanıyor. Yemen’deki durumun iyileştirilmesi tüm dünya halkının üzerine düşen tarihi bir görevdir. Yemen halkına insani yardımların ulaştırılması için bu ülkeye düzenlenen saldırılar durdurulmalıdır” diye konuştu.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle