Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı: Batı'ya Artık Güvenmiyoruz

Pt, 12/11/2018 - 13:51

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, ülkelerinin yeniden yapılanmasının bir sonraki aşamasının önceliğini açıkladı ve Suriye krizi sırasında düşmanca pozisyonlarda bulunan ülkelerin yeniden yapılanmaya katkıda bulunamayacağını vurguladı.

Welayet News - Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Eymen Susan, Suriye Hükümeti'nin yaklaşımının ön planında yeniden inşa olduğunu belirterek, Suriye'nin önceliklendirdiği yeniden yapılanma planları için davet edildiğini söyledi.

El-Vatan gazetesine göre Susan, ülkeyi terörizm ve şartlardan dolayı terk etmek zorunda kalan Suriyeli tüccarlara, üretim çarkının yeniden dönmesine katılmak üzere Suriye'ye dönmeleri çağrısında bulundu.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, Suriye Dışişleri Bakanlığına bağlı Ekonomik İşler Bakanlığı'nın geçen yıl (2017) Eylül ayından kurulduğundan itibaren binlerce mektup aldığını ve en az 400 şirketten gelen taleplerin, farklı ülkelerden şirketler olduğunu, özellikle de Rusya, Çin, Hindistan ve bunların yanı sıra yurtdışındaki Suriyeli göçmenlere bağlı şirketler olduğunu belirtti.

Susan, düşman ülkelerin Suriye'nin yeniden inşasında bir yeri olmayacağını ve Suriye'nin uzun süredir dikkatini Doğu'ya odakladığını, çünkü her zaman Suriye'nin ilk iktisadi ortağı olan Batılı ülkelerin artık güvenilir olmadıklarını ve bu nedenle Şam'ın özellikle Suriye'nin sıkıntılarında güvenilir ortaklara ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Eymen Susan son olarak, Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın yeniden yapılandırma aşamasında büyük bir rol oynayacağını ve bu nedenle Suriye partileriyle birlikte çalışacağını vurguladı.

Suriye savaşı 26 Ocak 2011'de başladı ve bazı raporlar bu yılın (2018) savaşın son yılı olduğunu gösteriyor.

 



Yeni yorum ekle