Trump yönetimi Husileri terör listesine alacak

Ct, 10/11/2018 - 13:10

Bazı haber kaynakları Amerika yönetiminin Yemen Ensarullah hareketini terör listesine alma çabası içinde olduğunu bildirdiler.

Welayet News - Bu yılın Fıtır Bayramı öncesine kadar Hadide şehrini işgal etme hevesi Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinin kursağında kalsa da ve koalisyonun bu limanı işgal etmeye dönük son çabaları hala belirsiz bir gelecekle karşıkarşıya olsa bile Trump yönetiminin Ensarullah’ı terör listesine alma çabası, bu yönetimin bu kez var gücüyle Suudi Arabistan ve Birleşik Emirliklerin yanında durarak, koalisyonunun Yemen sahasında Trump’ın itibarını da aslında tehdit eden önceki yenilgilerinin tekrarlanmasına mani olmak istediğini göstermektedir.

Daha birkaç gün önce Yemen konusunda bir karara varılması için Amerika tarafından bir süre tanınmış ve koalisyon da müzakere masasına üstün bir konumla oturması için eşi görülmemiş en şiddetli saldırılarla Hudeyde’yi hedef almış olduğu halde (BM Özel Temsilcisi) Griffiths, ‘Amerika tarafından belirlenen bir aylık sürenin müzakerelerin başlaması için yeterli olmadığını ve en az önemizdeki yılın başlarına kadar sabretmek gerektiğini’ söylüyor. Bu açıklama, Griffiths’in Yemen’i savunması konusunda Ensarullah’ın zaafiyeti veya mağlubiyetine dair hiçbir sinyal almadığı anlamına geliyor.

Bu arada firari Hadi yönetiminin ‘Ensarullah, Yemen halkını koalisyonun saldırılarına karşı insani siper haline getirmiş’ diyerek Ensarullah’ı BM nezdinde şikayet etmesi Amerika, koalisyon ve Hadi’nin müste’fi yönetiminin yoğun biçimde yürüttükleri sert ve yumuşak savaşın diğer bir parçasını oluşturuyor. Bu günlerde bütün güçlerini savaştan onurlu bir şekilde çıkma yönünde ve diplomatik bir kalıpta harekete geçirmiş bulunuyorlar; dört yıllık süren saldırı, kuşatma, kıtlık ve hastalık şartlarını dayatma boyunca içinden bir türlü çıkamadıkları durumdan kurtulmak istiyorlar.

Welayet News

Tags: 


Yeni yorum ekle