ABD Eski Gücünü Kaybediyor

Cu, 09/11/2018 - 20:39

Bu haftanın Tahran Cuma Namazı Hüccet'ül İslam Kazım Sıddıki'nin imamlığıyla eda olundu. Cuma namazı hutbelerinde gündemi değerlendiren Hüccet'ül İslam Sıddıki, son günlerde yapılan Erbain törenlerine değindi.

Welayet News - Hüccet'ül İslam Sıddıki, Erbain törenini "İran ile Irak ve dünyadaki diğer İslam ülkeleri arasındaki birliği gösteren büyük bir tatbikat" olarak nitelendirdi.

İslam düşmanlarının her zaman Müslüman ülkeler arasında ihtilaf yaratmak istediklerini belirten Hüccet'ül İslam Sıddıki, bu sefer de onların planlarının etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Hüccet'ül İslam Sıddıki, ülke gündeminde olan Kara Para Aklamanın Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu (FATF) meselesiyle ilgili olarak, “Umarım yetkililerimiz (vatandaşların zararına olan ve yabancılara ayrıcalık hak tanıyan) kapitülasyonun aynısı olan bu tür yasaların ülkede uygulanmasına izin vermezler.” değerlendirmesinde bulundu.

Hüccet'ül İslam Sıddıki, yetkililerin İslam Devrimi Lideri’nin “Düşmanların fikir odalarında tasarlanan projelere dikkat edilmeli” şeklindeki tavsiyesine uyması gerektiğini söyledi.

ABD’nin devreye soktuğu yeni yaptırımlar hakkında Hüccet'ül İslam Sıddıki, İran’ın korkmadığını ifade ederek, “Bugün, politik, savunma ve askeri gücümüz ile bölgesel etkimiz, kırk yıl öncesiyle değerlendirilemez. ABD şu anda farklı alanlardaki konumunu kaybediyor ve eski gücüne sahip değildir. Bu devlet diplomaside de başarısız oldu. Yürüttüğü kara kampanya ise milletimizi etkilemiyor. Her zaman ABD’ye uyduğu ortakları da bugün ondan uzaklaşıyor." diye konuştu.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle