Ayetullah Kabalan’dan uluslararası topluma Filistin ve Yemen halkına destek çağrısı

Cu, 09/11/2018 - 09:18

Lübnan Şiileri İslami Yüksek Meslisi Başkanı, Arap ve Müslüman ülkelerin Yemen ve Filistin halkına destek vermelerinin bir zaruret olduğunu vurguladı.

Welayet News - Resul-i Ekrem’in (s.a.a) irtihali münasebetiyle düzenlenen merasimde konuşan Lübnan Şiileri İslami Yüksek Meslisi Başkanı Ayetullah Şeyh Abdulemir Kabalan, başta Hz. Muhammed (s.a.a) olmak üzere resüllerin ve peygamberlerin öğretilerine rucü edilmesi çağrısında bulunarak, “İslan dünyasının liderleri dünya mazlumlarının feryadına yetişmeleri gerekir” dedi.

Filistin meselesinin İslam dünyasında oldukça önemli olan merkezi bir mesele olduğunu belirten Şeyh Kabalan, hak ve batıl çatışması olması nedeniyle Filistin halkının mazlumiyetinin önemli meselelerden sayıldığını ve büyük bir duyarlılık gerektirdiğini söyledi.

Bazı Arap ülkeleri tarafından bir süredir başlatılan Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme sürecini ve bu yöndeki her türlü girişimi sert bir dille kınayan  Lübnan Şiileri İslami Yüksek Meslisi Başkanı, “Arap ülkelerinin halkları Siyonist rejimin tecavüzü ve işgalciliğine karşı kararlılıkla durmalı ve Filistin halkına destek vererek yetirdikleri hakların geri alınmasını sağlamaları gerekir” dedi.

Şeyh Abdulemir, konuşmasının diğer bölümünde Yemen meselesine değinerek, “Arap ve İslam ülkelerinin liderleri Yemen halkının açlık ve bulaşıcı hastalıklarla kitlesel katliamlara maruz kalmasının önüne geçmelidirler. Yemen halkının savaş ve açlık içinde terkedilmesi caiz değildir” ifadesini kullandı.

Bahreyn rejiminin İslami El Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Şehy Ali Selman’ı ve Bahreynli bir grub siyasi ve insan hakları aktivisitini müebbet hapis cezasına çaptırmasına yönelik son girişimlerine de değinen Ayetullah Kabalan, “Al-ı Halife rejiminin barışçıl faaliyetlerde bulunan Bahreyn halkı ve siyasi liderlerine karşı her türlü baskı ve tutuklama girişimini kınıyoruz” dedi.

Lübnan’ın sorunlarına da değinen Şeyh Abdulemir Kabalan, siyasi yetkililerin bir an önce ulusal hükümeti kurarak halkın sorunlarını çözmeleri gerektiğini ve halkın yaşadığı acıların dinmesine karşı sorumlu olduklarını belirtti.  

Welayet News



Yeni yorum ekle