Yemen'deki Saldırıların Artış Nedeni ABD'dir

Per, 08/11/2018 - 08:43

Yemen Ensarullah Hareketi lideri dün yaptığı konuşmada, Yemen aleyhindeki yeni saldırılardaki artışa, Amerikalı yetkililerinin Amerikan görüşlerine dayanan sözlerinin neden olduğunu vurguladı.

Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik el-Husi, dün yaptığı konuşmada (Çarşamba) Yemen'e karşı yeni hamlelerin artmasının Amerikalı yetkililerinin Amerikan görüşlerine dayalı olarak konuşmalarının sebep olduğunu söyledi.  

El-Husi, "Biz askeri saldırıların artacağını tahmin ediyorduk ve bu iş için bir ay fırsat verilmişti. Yemen'e yapılan saldırılar esasta ABD istihbaratı, planlama, denetleme ve silahlarına dayanıyor. ABD'nin milletimize karşı askeri operasyonlardaki rolü birincil ve temeldir'' dedi.

El-Husi sözlerine şunları ekledi: ''Yemen'e saldırılardaki tüm en önemli roller ABD, Suudi Arabistan ve BAE tarafından oynanıyor ve hainler sadece saha savaşında varlık gösteriyor. Amerika Birleşik Devletleri, Yemen'de savaşı yürütürken barıştan söz ediyor. Ülkenin hainleri, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin gölgesi altındadıkilerdir ve onların emirlerini yerine getiriyorlar.''

Abdulmelik el-Husi, "ABD'nin Yemen'deki saldırganların işlediği tüm suçlarda gerçek manada desteği var. Amerika aldatma ve şantaj yöntemlerini kullanıyor ve bu yöntemleri acımasız ve barbarca bir şekilde kullanıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Yemen'deki saldırılardan silah sözleşmeleri gibi ekonomik alanlarda çok büyük kazanımlar elde etti. ABD, Suudi Arabistan'ı ayakta kalması için destekliyor ve Suudi Arabistan'ın saldırgan ve müdahaleci rolünü de yönetiyor. Yemen'e karşı şu andaki hamlelerin artması, bazı Fars Körfezi devletlerinin eylemleriyle örtüşmekte, bunların başında Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Siyonist düşmanla bağlarını güçlendirdiği zamana denk geldi'' dedi.

Yemen Ensarullah lideri, "Bugünlerde, Fars Körfezi ülkeleri ve Siyonist düşman arasındaki konu, ortak düşman ve ortak kaynaklar hakkındadır. Bu ülkelerin bazıları Siyonist düşmanla aynı doğrultuda duruyor ve tüm bu eylemleri kınanıyor. Bazı Arap ülkelerinin ve İsrail ile işbirliği içindeki ülkelerin bu bariz eylemlerinin gölgesinde, özgür ülke ve milletlere karşı böyle olumsuz bir tutuma tanık oluyoruz'' açıklamalarında bulundu.

El-Husi, "Biz, Yemen'deki askeri saldırıların arttığına şahit oluyoruz ve Allah'ın yardımıyla, ordunun, halk komitelerinin, kabilelerinin ve Yemen halkının destekleriyle, tüm bu operasyonlarda başarılı olduk. Örneğin, saldırganlar bir aşamada Yemen'deki saldırılarda 'Sanaa'ya ulaşma' adıyla artışa neden oldu, ancak bu operasyon başarısız oldu. El-Hudeyde şehrinin tam kontrolünün ele geçirilmesi, saldırganların hedeflerinin bir başka parçasıydı ama bunda da başarısız oldular. Ancak düşman şu an içinde olduğumuz bu aşamaya ulaşmak için çoktan plan yapmıştı'' dedi.

Yemen Ensarullah Hareketi lideri, el-Hudeyde kentinin çoğunluğunun kontrolünün hâlâ ordunun ve halk komitelerinin elinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Abdulmelik el-Husi şunlarıda sözlerine ekledi: ''Düşman sınır eksenini zorluyor ve merkezi bölgelerde askeri operasyonlarını da yoğunlaştırdı. Biz, Allah'a olan güvenimizle ve özgür insanların yardımlarıyla, düşman tüm askeri imkanlarına rağmen yenilene kadar kendi vazifemizi yerine getireceğiz. Düşmanın imkanları ne kadar çok olursa olsun, milletimiz endişelenmemelidir. Düşman, her ne kadar anlamsız, asılsız ve boş sözler sarf etse de, bağımsız bir devlet olan Yemen'e saldırma hakkı ve meşruluğu yoktur.''

El-Husi, ''Abdurabbu Mansur Hadi'nin (Yemen'in kaçak Cumhurbaşkanı) döneminin sona erdiğini, istifasını verdiğini ve Yemen'deki saldırı karşısında gafil avlandığını ve başından beri onlardan bilgilendirilmiştir. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, herhangi bir Yemenli grubun çıkarları için bu ülkeye saldırmamıştır ve Yemenli grupları çıkarlarını gerçekleştirmek için bir araç olarak görmüşlerdir. Suudi Arabistan sınırlarda çok fazla hasar gördü ve bu nedenle subaylarını ve askerlerini korumak için bazı Yemenlileri satın aldı. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri de Yemenli paralı askerleri kendi askerlerine kalkan olarak kullanıyor. Birleşik Arap Emirlikleri subaylarını da Amerikalılar, İsrailliler ve İngilizler komuta ediyor'' dedi.  

Ensarullah lideri şunları sözlerine ekledi: ''Bize haksız yere hamleler yapıldı ve kendimizi, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı savunmaya hakkımız var. Kötü ekonomik koşullar, acı ve ıstırap, bazı insanları ailelerinin geçimi için cepheyi terk etmeye zorladı. Eğer otursaydık ve hiçbir şey yapmasaydık, saldırganlar bize hakim olacaklardı. Bizim özgürlüğümüz, suçlulara teslim olmamızı önlüyor. Bizler inancımıza, fıtratımıza ve değerlerimize bağlı bir ulusuz.''

El-Husi, ''Kadınların ve çocukların katilleri ve Güney eyaletlerinde onlara saldıranlar ülkemizi bölmeye çalışıyorlar. İşgalcilerle karşılaşma konusundaki sorumluluğumuzda ciddiyetle hareket ediyoruz ve Yemen'deki tüm özgürleri, tüm cephelerde saldırganlarla karşılaşma konusunda ciddi adımlar atmaya çağırıyorum. Saldırganlar tarafından işgal edilen tüm alanlarda hatta ekonomik alanlarda dahi sıkıntılar yaşanıyor. Her ne kadar zor olsa da Güney bölgelerindeki bazı insanlar bu ümitsiz ve zelil durumdan kurtulmak için çalışmalıdırlar. Cepheye doğru yapılan bilinçli hareketler, düşmanların hedeflerine ulaşamamalarına neden oldu'' dedi.

Yemen Ensarullah Hareketi lideri, “Mütecaviz ülkelerin ekonomik durumu çok iyi ve onlar ekonomik koşullarını yok etmek için kullanılıyorlar. Amerika Birleşik Devletleri, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne şantaj amaçlı ve bu saldırılara daha çok boğmak için baskı yapıyor.''

 



Yeni yorum ekle