Ensarullah Hareketi Amerika’nın müzakere önerisini reddetti

Per, 01/11/2018 - 09:23

Yemen Ensarullah Hareketinin bir üyesi, Amerika’nın gelecek 30 gün zarfında barşın sağlanması için sunduğu öneriyi reddederek, Amerika’nın Yemen’e yönelik mütecaviz saldırılarından vazgeçmesi halinde ancak Yemen’de barışın sağlanacağını söyledi.

Welayet News - Yemen Ensarullah Hareketi üyesi Muhammed Bahiti, El Alem televizyon kanalına yaptığı açıklamada, ABD Savunma Bakanı James Mattis’in Yemen’in yöneticisimiş gibi konuştuğunu söyledi.

Yemen krizinin sonlandırılması için Amerika’nın önerdiği planın bu ülkenin bölünmesi ve egemenliğinin bitirilmesini hedefleyen planın devamı niteliğinde olduğunu savunan Bahiti, Yemen’nin kendi egemenliğini ve bağımsızlığını ihlal eden hiçbir plan ve öneriyi kabul etmeyeceğini, ABD’nin çözüm önerisinin de Yemen’in bölünmesini beraberinde getireceğini söyledi.

Amerika’nın önerdiği planın açıklanır açıklanmaz mütecavizler tarafından olumlu kaşılandığını belirten Bahiti, bunun ise Amerika ve müttefiklerinin savaş meydanında elde edemedikleri hedefleri müzakerelerle elde etmeyi amaçladıklarını gösterdiğini vurguladı.

Bahiti, Yemen Ensarullah Hareketinin müzakerelerin başlaması için ABD’nin önerdiği plana tamamen karşı olduğunu belirtti.

Yemen Ensarullah Hareketi üyesi, “Biz sadece Yemenliler arasında olan ve ülkenin egemenliğine, bağımsızlığına saygı duyulan görüşmelerden yanayız ve bu müzakerelerde yer alacağız” dedi.

“Amerika, Yemen hakkında kaygılı ise bu ülkeye yönelik mütecaviz saldırılardan elini çeksin” diyen Bahiti, “Yemen halkı, zalimane savaş son bulana dek mücadeleyi, direnişi sürdürecek ve kanlarının son damlasına kadar saldırganlara karşı duracaktır” diye anımsattı.     

Welayet News



Yeni yorum ekle