ABD Dünyada Radikalizmi Yaygınlaştırıyor

Per, 01/11/2018 - 08:24

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Amerika yönetimi dünyada cahilliği ve yoksulluğu yaygınlaştırmak için radikalizmi körüklediğini belirtti.

Welayet News - Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Çarşamba günü Şam’da dünya barış konseyi ve dünya demokrat gençler federasyonu üyeleri ile görüşmesinde yaptığı açıklamada şöyle dedi: Eğer ülküler gerçek ve milletlerin istek ve çıkarlarına göre olursa, Batılı bazı devletlerin kısıtlı çıkarlarına karşı güçlü bir şekilde durabiliriz. Ülküleri savunmanın ağır bedeli vardır ve Suriye milleti ülkelerini ve karar almakta bağımsızlıklarını korumak için ağır bedel ödemiştir.

Suriye krizi 2011 yılında ve Amerika, S. Arabistan, korsan İsrail ve bazı Arap ve Batılı ülkelerin desteklediği terör örgütlerinin geniş çaplı saldırıları ile başladı. Bu zümrenin amacı bölgede dengeleri siyonist rejim İsrail lehine değiştirmekti, fakat Suriye ordusu ve milletinin çabaları ile düşmanların bu komplosu başarılı olamadı.

Amerika ve müttefikleri ise 2014 yılında tekfirci IŞİD terör örgütü ile mücadele bahanesi ile BM dışında ve Suriye yönetimi ile koordine etmeden bir ittifak kurdu. Bu ittifak o günden bu yana Suriye ve Irak’ta bir çok sivili katletti.

 



Yeni yorum ekle