İsrail'den BAE'ye İkinci Ziyaret

Çar, 31/10/2018 - 08:59

İşgal rejimi İsrail ile BAE arasındaki yakınlaşmanın devamında, İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev'in ardından İletişim Bakanı Eyüp Kara da BAE'yi ziyaret etti.

Welayet News - Yerel basında yer alan haberlere göre, İsrail İletişim Bakanı Kara, Dubai kentinde düzenlenen telekomünikasyon konferansına katıldı.

Kara, son birkaç gün içinde BAE'ye resmi ziyarette bulunan ikinci İsrailli bakan oldu.

İsrail ile BAE arasında diplomatik ilişkiler bulunmamasına rağmen son günlerde yaşanan gelişmeler İsrail ile BAE arasındaki yakınlaşmayı gözler önüne seriyor.

Uluslararası Judo Federasyonu tarafından geçen hafta BAE'nin başkenti Abu Dabi'de düzenlenen Judo Grand Slam Turnuvası'na İsrailli sporcuların işgal bayrağı altında katılmasına ilk kez izin verilmişti.

Turnuvada İsrailli Judocu Sagi Muki, 81 kilo altı sporcuların yarıştığı kategorinin final maçını kazanmasının ardından düzenlenen madalya töreninde işgal rejiminin marşı çalınmıştı.

Siyonist rejimin BAE ile güvenlik alanında işbirliğinin arttığı ifade ediliyor.

Son sıralarda Siyonist rejim ile Fars Körfezi'nin kıyısındaki Arap ülkeleri arasında ilişkilerin resmi olarak normalleşme süreci şiddet kazanmıştır.

HAMAS, bazı Arap ülkelerinin işgal rejimi ile ilişkilerini normalleştirme çabalarını kınadı.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle