Hazreti Hüseyin (a.s) şehit edilişinin 40. Günü yıldönümünde İran yasa büründü

Sa, 30/10/2018 - 11:13

Ehl-i Beyt (as) İmamet semasının 3. yıldızı Hazret-i İmam Hüseyin (as) şehit edilişinin 40. Günü Erbain gününde, İran İslam Cumhuriyeti yasa büründü.

Welayet News - Bugün İmam Hüseyin -as- şehadetinin 40. günü Erbain'dir, İslami İran bugün, yasa ve siyaha büründü, ülkenin her noktasında İmam Hüseyin -as- şehadetinin 40. günü Erbain'de anılıyor, o hazret için göz yaşları dökülüyor.

Şehitler Efendisi Hazret-i Hüseyin -as-'nin şehadetinin 40. günü Erbain gecesinde Ehl-i Beyt -as- aşıkları, başkent Tahran'da olmak üzere İslami İran'ın genelinde, Hüseyni -as- matemciler, matem meclisleri ve etkinlikler düzenleyerek, Şehitler Efendisi ve Hazret-i Zeyneb-i Kubra -sa-'nin Kerbela kafilesine sevgi ve ihlasını göstermiş oldular.

İran'ın kuzey doğusunda yer alan kutsal kent Meşhet'te İmam Rıza -as- türbesi, Tahran'ın güneyinde Kum'daki Hazret-i Fatıma Masume -sa- ve Hazret-i Ahmet Bin Musa türbeleri ve Şiraz'daki Şahçırağ -as- türbesinde dün akşam on binlerce Ehl-i Beyt ve Hüseyni aşıklarına ev sahipliği yaptı.Bu münasebetle, Irak'ın muhtelif noktalarından ve İslami İran başta olmak üzere diğer ülkelerden milyonlarca ziyaretçi, kafileler ve heyetler şeklinde yürüyerek, Kerbela'da İmam Hüseyin -as- türbesinde ve etrafında düzenlenen Erbain merasimine katıldı.

İran’ın dört bir yanında, İmam Hüseyin (as) aşıkları, Kerbela’ya doğru akın etmeye devam ediyor, yediden yetmişe, çocuk, genç, yaşlı, kadın ve erkek dahil herkes, Erbain merasimine katılmak için kafileler halinde, Irak sınırlarına doğru yola çıkmaya devam ediyor.

Kur’an ve Ehl-i Beyt Mektebi ve onun yayın organı olan Welayet News olarak tüm Müslümanlar'a Hüseyni Erbian dolaysıyla taziyelerimizi iletiyoruz.

 



Yeni yorum ekle