Suriye: Türkiye İdlib'de ciddi değil

Sa, 30/10/2018 - 10:32

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, İdlib'deki silahlı unsurların Rusya-Türkiye anlaşmasındaki mühletin dolmasına rağmen çekilmediğini söyledi. Muallim, "Bu durum, Türkiye’nin taahhütlerini yerine getirmek istemediğini gösterdiğinin bir işareti" dedi.

Welayet News - Suriye yönetiminden, İdlib’de yapılan anlaşmanın garantörlerinden biri olan Türkiye’ye bir eleştiri geldi. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Türkiye’yi ‘İdlib’de taahhütlerini yerine getirmemekle’ suçladı.

Muallim, Rusya ile Türkiye’nin Suriye ordusunun İdlib’e operasyon düzenlememesi karşılığında silahlardan arındırılmış bir bölge kurulması için anlaştığını hatırlattı; verilen mühletin dolmasına rağmen bazı silahlı unsurların hâlâ çekilmediğini söyledi. Muallim, “Bu durum, Türkiye’nin taahhütlerini yerine getirmek istemediğini gösterdiğinin bir işareti. Dolayısıyla İdlib hâlâ Türkiye ve Batı tarafından destekli teröristlerin kontrolünde bulunuyor” dedi.

 ‘ABD KÜRTLERİ KULLANIYOR’

Suriye Dışişleri Bakanı, ABD’yi de ‘Kürtleri destekleme bahanesiyle’ Suriye’nin kuzeyinde ve güneyindeki el Tanf’ta askeri üsler kurmakla suçladı. Velid Muallim, ABD’nin bu üsleri Suriye ordusuna karşı IŞİD’i yeniden örgütlemek için kullandığı görüşünü paylaştı.

 



Yeni yorum ekle