ABD’nin İran’a Karşı Yaptırımları Irak’ı Etkiliyor

Pt, 29/10/2018 - 08:49

Irak Doğalgaz Şirkti Genel Müdürü Ali Abdülkerim al-Musavi, Irak’ın İran’a karşı ABD’nin yaptırımlarından etkileneceğini duyurdu.

Welayet News - Irak Doğalgaz Şirkti Genel Müdürü Ali Abdülkerim al-Musavi Kuveyt’te yayınlanan Al Rai gazetesine yaptığı açıklamada, Irak’ın İran’la olan ortak sınırı ve iki ülke arasındaki ticari sevkiyatı göz önünde bulundurarak, bu ülkenin İran’a karşı ABD’nin yaptırımlarından etkileneceğini vurguladı.

Irak’taki birçok özel ve kamu santralin İran gazıyla devreye girmesine atıfta bulunan Ali Abdülkerim al-Musavi, “ Irak olarak, İran’a karşı ABD’nin yaptırımlarından muaf tutulmamız talebinde bulunmayı öngörüyoruz.  Yaptırımların uygulanması takdirde birçok sorun yaşayacağız vr bunların başında da resmi bir şekilde İran’a dolar aktarmamız konusu yer alıyor” diye kaydetti.

Al-Musavi ilaveten, “Irak bir ABD müttefikidir fakat aynı zamanda da komşu ülkelerle iyi ilişkilere sahiptir. Bundan ötürü ABD’nin bu ülkeye sorun yaşatması ve enerji tedarikine başka bir alternatif sunması ülkemizin çıkarları yönünde değil” ifadelerini kullandı.

 



Yeni yorum ekle