Trump'ın damadı Kushner Muhammed bin Selman'ın desteklenmesini istiyor

Cu, 26/10/2018 - 13:34

ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'ın, Trump'tan Cemal Kaşıkçı olayında Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı desteklemesini istediği bildiriliyor.

Welayet News - ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve Beyaz Saray danışmanı Jared Kushner'ın, Cemal Kaşıkçı cinayetinde çıkan kanıtlara rağmen Trump'tan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı desteklemesini istediği belirtiliyor.

New York Times'ın aktardığına göre Kushner'ın gerekçesiyse Muhammed bin Selman'ın "Geçmiş eleştirilere dayanmış olması". 

'YEMEN SAVAŞI, HARİRİ'NİN KAÇIRILMASI...'

Habere göre Kushner, Yemen'de on binlerce sivilin öldüğü savaşı planlayan, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yi kaçıran ve bunlara rağmen görevde kalan Suudi Veliaht Prensi'nin bu olayı da atlatacağını düşünüyor.

Suudi Arabistan'ın istihbarat yetkilisi general Ahmed el-Esiri'yi suçlayacağı iddiası yinelenen haberde, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın "yabancı liderlerle güçlü bağları olduğuna" dikkat çekiliyor.

KUSHNER'IN SUUDİ VELİAHT PRENSİYLE İLİŞKİSİ

Trump'ın damadı Kushner'ın Suudi Veliaht Prensi ile yakın ilişki içerisinde olduğu geçmişte de gündeme gelmişti. Kushner ile Muhammed bin Selman'ın Whatsapp üzerinden konuştukları ortaya çıkmıştı.

Kushner'ın Suudi Veliaht Prensi ile ilişkisinin bilinmesi sebebiyle göz önünde bulunmayı tercih etmediği, ancak Trump'a tavsiye vererek Kaşıkçı olayını etkilemeye çalıştığı bildiriliyor.

Trump, İran'ı izole etme stratejisindeki önemi ve petrol fiyatlarına olabilecek etkileri sebebiyle Suudi Arabistan ile karşı karşıya gelmekten kaçınıyor.

 



Yeni yorum ekle