Erdoğan Suudi Veliaht Prensi'ni işaret etti

Cu, 26/10/2018 - 13:06

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'a yönelik olarak, 'Bu 18'in içinde ne dönmüşse dolaplar bunların içinde. Konuşturamıyorsanız, olay İstanbul'da vuku olmuştur, o zaman bile teslim edin biz yargılayalım' dedi.

Welayet News - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Suudi başsavcının pazar günü Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

Erdoğan, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili olarak şunları söyledi:

" Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı, Türk vatandaşı bir hanımefendi ile yapacağı evliliğin resmi işlemleri için gittiği ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkamadı. Araştırmalar bizi Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğü sonucuna götürdü. Suudi yetkililerden yapılan açıklamalar bizi farklı endiye sevk etti. O da Kaşıkçı'nın konsolosluktan çıktığı ifadesiydi."

'CESEDİ GÖSTERMENİZ LAZIM'

"Kaşıkçı gibi bir insan Konsolosluk'tan çıkacak da nişanlısını almayacak? Bunlar komik açıklamalar. Bu çocukça açıklamalar devlet adamlığıyla uyuşmaz. Diyoruz ki öldürüldüğü ayan beyan ortada da, nerede? Cesedi nerede göstermeniz lazım. 15 artı üç kişi 18 kişinin tutuklandığı kabul edildi. Bu 18 kişi Kaşıkçı'nın kimler tarafından öldürüldüğünü biliyor, bunun başka izahı yok. Fail bunların içinde. Yerli işbirlikçi kim, bunları açıklayacaksınız. Bunları açıklamadığınız sürece Suudi Arabistan bu zandan kurtulamaz.

'BİZE TESLİM EDİN, BİZ YARGILAYALIM'

"Aslında fail belli. Bu talimatı veren kim? Bu 15 artı üç kişinin Türkiye'ye gelmesi talimatını veren kim? Bu gelenler kimlerin talimatıyla geldi? Bunu yetkililerin açıklaması lazım. Elimizde başka bilgi belge var, gün ola harman ola. Çok aceleci olmanın da anlamı yok. İlk etapta Kaşıkçı'yı öldürenleri Suudi yetkililer açıklayacak.

Bu 18'in içinde ne dönmüşse dolaplar bunların içinde. Konuşturamıyorsanız, olay İstanbul'da vuku olmuştur, o zaman bile teslim edin, biz yargılayalım."

 



Yeni yorum ekle