Rusya: Nükleer anlaşma 1,5 ay içerisinde sonlanacak

Cu, 26/10/2018 - 07:31

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD ile Sovyetler Birliği arasında imzalanan ve geçerliliğini sürdüren Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Antlaşması'nın 1,5 ay içerisinde resmi olarak feshedileceğini açıkladı.

Welayet News - Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ABD ile Sovyetler Birliği arasında imzalanan ve geçerliliğini sürdüren Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Antlaşması'nın 1,5 ay içerisinde resmi olarak feshedileceğini açıkladı.

Rossiya 24 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Lavrov, "Bu karar çok yakında ya da 1,5 ay içinde resmileştirilecek" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’un görüşmesi esnasında, ABD’nin anlaşmadan çekilme kararının açıklığa kavuştuğunu belirten Lavrov, şunları kaydetti:

"Bu karar çok yakında ya da 1,5 ay içinde resmileştirilecek. Ardından anlaşma ile belirlenen 6 aylık geri sayım başlayacak. 6 ayın sona ermesinin ardından belge hem çekilme kararını alan taraf hem de diğer taraf için geçersiz olacak." 

BOLTON ETKİLİ OLDU

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde, Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği ile imzalanan ve nükleer savaş tehdidini azaltmaya yönelik en önemli adımlardan biri olarak değerlendirilen anlaşmadan çekileceğini açıklamıştı.

Trump'ın bu kararı almasında etkili olan en önemli isimlerden birinin Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton olduğu ifade ediliyor.

 



Yeni yorum ekle