Kaşıkçı'nın oğlu Suudi Arabistan'ı terk etti

Cu, 26/10/2018 - 07:25

Cemal Kaşıkçı'nın en büyük oğlu Salih Kaşıkçı'nın, ailesiyle birlikte Suudi Arabistan'ı terk ederek, ABD'ye gitmesine izin verildiği açıklandı.

Welayet News - Human Rights Watch (HRW) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Sorumlusu Sarah Leah Whitson'un açıklamasına göre, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın en büyük oğlu, ailesiyle birlikte, Suudi Arabistan'ı terk etti.

Kaynaklar oğul Salih Kaşıkçı'nın ABD-Suudi çift vatandaşlığı taşıdığını ve şimdiye kadar seyahat yasağından dolayı ülke dışına çıkamadığı bilgisini paylaştı. Oğul Kaşıkçı'nın ABD'ye gittiği belirtildi.

KRAL SALMAN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde, Suudi devlet televizyonu, Salih Kaşıkçı'nın Kral Salman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Salman (MBS) ile el sıkıştığı fotoğraflar yayınlamıştı. Kral'ın ve veliaht prensin Kaşıkçı'nın ailesine başsağlığı dilediği açıklanmıştı.

Whitson, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bir değişiklik olarak bu kez iyi haberler: Cemal Kaşıkçı'nın oğlu Salih ve ailesinin nihayet Riyad'dan çıktığını ve ABD yolunda olduğunu, seyahat yasağının kaldırıldığı doğrulandı" dedi.

Salih Kaşıkçı'nın Kral Salman ve veliah prens ile görüşmesine de değinen Whitson, "Ne yazık ki Salih MBS'nin canice ve garip selamlamasına katlanmak zorunda kaldı" yorumunu yaptı.

 



Yeni yorum ekle