Batı Şeria Ve Gazze’de Filistinliler Gözaltına Alındı

Çar, 24/10/2018 - 14:24

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Ramallah’ın batısındaki Deir Ebu Meşal’de üç kişinin ve Nablus’ta da üç kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Welayet News - İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Ramallah’ın batısındaki Deir Ebu Meşal’de üç kişinin ve Nablus’ta da üç kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bildiride, Ramallah’ın doğusundaki El-Muğayyir köyünde bir kişinin, Kalkiliya’da üç kişinin, Beytlahim’deki Ed-Dehişe Kampı’nda da üç kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin bu sabah ayrıca üç yıl önce Itamar Yahudi Yerleşkesi eylemini gerçekleştiren beş esirin Nablus’taki evlerine baskın düzenleyerek evlerde arama yaptığı kaydedildi.

Bu arada, işgal güçlerinin iki işgalcinin öldüğü ve bir üçüncüsünün yaralandığı Barkan eylemcisini Tulkerem’in Şuveyke köyünde üç haftadır aramaya devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, İşgal ordusu deniz kuvvetleri sabahın erken saatlerinde Gazze Şeridi’nin kuzeyi açıklarında Filistinli iki balıkçıyı gözaltına aldı ve teknelerine el koydu.

Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal donanmasına ait hücumbotların Beyt Lahiya açıklarında küçük bir balıkçı teknesini kuşattığını söyledi.

YAHUDİ YERLEŞİMCİLER MESCİD-İ AKSA’YA BASKIN DÜZENLEDİ

Bunun yanı sıra, Onlarca Yahudi yerleşimci işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi medya sorumlusu Firas Ed-Dibs, Quds Press Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, işgal polisinin izniyle 57 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya girdiğini ve avlusunda dolaştığını söyledi.

Ed-Dibs, bu sabah 50 Yahudi turizm rehberinin de bir işgal subayı eşliğinde Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini bildirdi.

 



Yeni yorum ekle