NYT: Amerikan istihbaratına göre cinayetten Prens sorumlu

Per, 18/10/2018 - 11:30

New York Times: Amerikan istihbaratı, Cemal Kaşıkçı cinayetinin sorumlusunun Suudi Veliaht Prensi Selman olduğuna giderek daha fazla inanıyor. Bu konuda Başkan Trump'a rapor sunulacak.

Welayet News - New York Times gazetesi, Amerikan istihbaratının Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülmesi ile ilgili değerlendirmelerini yazdı. Gazeteye konuşan yetkililere göre, Amerikan istihbaratı cinayetten Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın sorumlu olduğuna giderek daha fazla inanıyor.

Amerikalı ve Avrupalı yetkililere dayandırılan haberde, Selman’ın doğrudan cinayet emri verdiğine dair somut delil bulunmadığı vurgulanıyor. Ancak prensin güvenlik ekibinin üyelerinin İstanbul’a gelmiş olmasının ve Suudi yetkililerin telefon konuşmalarının, okları Prens’e yönelttiği belirtiliyor. Gazeteye konuşan yetkililer, prensin güvenlik birimleri üzerindeki mutlak kontrolünün de böyle bir operasyondan haberdar olmamasını imkânsız kıldığını söyledi. Habere göre, tüm bu bulgulara dayanarak Prens Muhammed hakkında bir istihbarat raporu hazırlanacak ve Başkan Donald Trump’a sunulacak.

Haberde, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun dünkü Riyad ziyaretinde Prens’e ‘bu konuda sorumluluk alması gerekebileceğini’ de söyledi.

 



Yeni yorum ekle