ABD Suriye’de Kürtleri vurdu: 21 ölü ve yaralı

Per, 18/10/2018 - 10:42

Amerika hava kuvvetlerine bağlı iki adet F-15 savaş uçağı Suriye’de Washington’un müttefiki olan Suriyeli Kürtlerin mevzilerini bombardıman etti.

Welayet News - Muhabirimizin bildirdiğine göre bu saldırıda en az 6 kişi öldü, 15 kişi de yaralandı. Amerikalı yetkililer saldırının yanlışlıkla yapıldığını açıkladı.

Olay, Amerika hava kuvvetleri Suriye’nin Deyrizzur eyaletinin Hacin köyü yakınlarında Suriyeli Kürt milislere hava desteği vermek isterken yaşandı. ABD savaş uçakları geçen Cumartesi günü da Hacin köyünü yasak fosforlu bombalarla vurmuştu. Bu saldırıda onlarca sivil hayatını kaybetti veya zehirli fosfordan etkilendi

Suriyeli Kürtler Amerika ve müttefikleri tarafından destekleniyor.

Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon, Suriye’de Araplardan oluşan bir ordu kurma girişiminde başarısız olduktan sonra bu kez Suriyeli Kürtlerden bir güç kurmaya yönelerek YPG’ye destek vermeye başladı.

Amerika’nın başını çektiği sözde IŞİD karşıtı uluslararası ittifak 14 Ocak tarihinde sınır muhafaz güçleri adı altında yeni bir askeri güç kurmak istediğini, Suriyeli Kürtlerin kontrolü altındaki bölgelerde kurulacak gücün 30 bin askerden oluşacağını açıkladı.

Amerika sözde terörle mücadele bahanesi ile Suriye devletinin izni olmaksızın bu ülkede askeri varlığını sürdürüyor.

 

 



Yeni yorum ekle