Trump: Kaşıkçı yüzünden Suudi Arabistan'dan uzaklaşmak istemiyoruz

Çar, 17/10/2018 - 21:03

ABD Başkanı Donald Trump, Kaşıkçı olayı sebebiyle Suudi Arabistan ile uzaklaşmak istemediklerini belirtti. 'Masumiyetleri kanıtlanana kadar' Suudi Kral'ı ve Prens'ine suçlu muamelesi yapılmaması gerektiğini belirten Trump, soruşturmanın iki hafta içerisinde tamamlanacağını kaydetti.

Welayet News - Fox Business’a konuşan ABD Başkanı Donald Trump, “kayıp” gazeteci Cemal Kaşıkçı olayının ardından Suudi Arabistan ile uzaklaşmak istemediğini belirtti. Trump, Washington'ın terörle mücadelede Suudi Arabistan'a ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Öte yandan Trump, Fransız haber ajansı AP’ye verdiği demeçte ise Suudi Kralı ve Prensi'nin, Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin bilgileri olduğu iddiasına yönelik yalanlamalara inandığını ifade etti.

'HİÇBİR ŞEY BİLMİYORLAR'

Suudi Kralı ve Prensi’nin bir şey bilmediğini öne süren Trump, şu ifadeleri kullandı: "Veliaht Prens kendisi ve babasının bu konuda hiçbir şey bilmediğini söyledi. Ve bu çok önemliydi. Onunla (Dışişleri Bakanı) Mike Pompeo oradayken konuştum. Dün (15 Ekim) kralla, bugün (16 Ekim) veliaht prensle konuştum; neler olup bittiğini bilmek istiyordum. Ve bana çok güçlü şekilde söyledi ki, kendisi ve babası bunun hakkında hiçbir şey bilmiyor, ama ortaya çıkarmak için çok büyük bir soruşturmayı zaten başlatmışlar. Yani cevaplar yakında gelecek."

'SUÇLU MUAMELESİ YAPMAYALIM'

Suudi liderlerin yalanlamalarının “çok güçlü” olduğunun altını çizen Trump, iddialar kanıtlanana kadar ithamda bulunmak istemediğini belirterek, "Öncelikle ne olduğunu çözmeliyiz diye düşünüyorum. Yine başladık, 'masumiyetin kanıtlanana dek suçlusun' muamelesi yapmaya. Bundan hoşlanmıyorum. (Kendisi tarafından Yüksek Mahkeme'ye atanan, ama cinsel saldırı suçlamalarıyla karşılaşan) Yargıç Kavanaugh ile ilgili bunları yaşadık. Ve o tümden masumdu. Dolayısıyla benim endişem yok" dedi.

'TÜRKİYE'DEN VİDEO VE SES KAYDI İSTEDİM'

Ayrıca Trump, Suudi Kralı’nın verdiği bilgiye göre soruşmanın iki hafta içerisinde tamamlanacağını kaydetti. Trump ayrıca, "Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili olarak Türkiye'den varsa video ve ses kaydı istedim" dedi.

 



Yeni yorum ekle