Arabistan’ın Kaçırdığı Katarlıların Kaderi Aydınlatılmalı

Pt, 15/10/2018 - 12:56

Türkiye’de Arabistanlı muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ortalıktan kaybolmasından sonra Katar insan hakları milli komisyonu Başkanı Ali bin Samih Elmeri de Suud rejiminden kaçırdığı dört Katarlı vatatandaşın kaderine açıklık getirmesini istedi.

Welayet News - Katar insan hakları milli komisyonu Başkanı Ali bin Samih Elmeri Suud rejimi tarafından kaçırılan Katarlı vatandaşların adlarına değinmeksizin zorla kaçırılan ve illegal bir şekilde tutuklanan söz konusu Katarlı kurbanların kaderinden Suud rejimi sorumlu olduğunu belirtti.

Katar insan hakları milli komisyonu Başkanı Elmeri BM’den kaçırılan Katarlı vatandaşların kaderini aydınlatmakta yardımcı olmasını istediği açıklamasında, komisyonun tüm çabalarına rağmen şimdiye kadar kurbanlardan bir haber alınamadığını vurguladı.

Elmeri ayrıca şimdiye kadar bazı Katarlı vatandaşların Suud rejimi tarafından kaçırıldığını belirterek Riyad elebaşılarından Doha’nın önceki talepleri doğrultusunda kaçırılan Katarlı vatandaşları derhal serbest bırakmalarını istedi.

Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır yönetimleri 5 Haziran 2017’de Doha yönetimi ile diplomatik ilişkilerini kesmişti.

 



Yeni yorum ekle