Trump ve bin Salman, Kaşıkçı olayında anlaştı

Ct, 13/10/2018 - 14:36

Arap dünyasının ünlü gazeteci yazarı Abdulbari Atvan, ABD Başkanı Trump’la Suud veliaht prensi Muhammed bin Salman, Kaşıkçı olayının araştırılmaması üzerine anlaştıklarını ifşa etti.

Welayet News - Ehlibeyt Haber Ajansı ABNA- Arap dünyasının ünlü gazeteci yazarı Abdulbari Atvan, ABD Başkanı Trump’la Suud veliaht prensi Muhammed bin Salman, Kaçıkçı olayının araştırılmaması üzerine anlaştıklarını ifşa etti.

Ray El-Yom başyazarı Atvan gazetede yayımladığı yazısında ABD Başkanı Donald Trump, Arabistanlı muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul’da Suud konsolosluğuna girdikten sonra sırra kadem basma olayı hakkında iki kez yalan söylediğini, her iki yalanı ise ortaya çıktığını belirtti.

Atvan, Trump ilkin Amerikalıların Ankara ve Riyad ile Kaşıkçı olayını aydınlatmak için işbirliği yaptıklarını iddia etti, ancak Türkiye yetkilileri hemen bu iddiayı tekzip ettiklerini, Trump ikinci kez da Kaşıkçı olayına üzüldüğünü söylediğini, oysa ses ifadesinde asla böyle bir duygu yansımadığını kaydetti.

Atvan, Amerika gibi Batılı devletler için ticaret insan haklarından önce geldiğini ve bu yüzden Trump’ın Muhammed bin Salman ile olayın fazla kurcalanmaması için gizlice anlaştığı ortaya çıktığını belirtti.



Yeni yorum ekle