El-Vifak Partisi'nden Seçim Boykotu

Çar, 10/10/2018 - 11:25

Bahreyn'deki en büyük muhalif grup olan el-Vifak Partisi Genel Sekreter Yardımcısı, parlamento ve yerel seçimleri boykot ettiklerini açıkladı.

Welayet News -  Bahreyn El-Vifak Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Hüseyin el-Dihi, Londra'daki bir basın toplantısında parlamento ve yerel seçimleri boykot ettiklerini bildirdi.

El-Dihi, ülkede demokrasiyi ve siyasi katılımı teşvik etmek amacıyla düzenlenen gösteri ve etkinliklere katılanların sayısının 50 bini aştığını da sözlerine ekledi.

El-Vifak Partisi Genel Sekreter Yardımcısı, 2011 yılından beri Bahreyn'de, yaklaşık 200 kişinin işkence ve yürüyüşlerde veya idam edilerek şehit olduğunu söyledi.

El-Dihi, ''Bahreyn en kötü günlerini yaşıyor'' dedi.

El-Vifak Partisi Genel Sekreter Yardımcısı, ''Seçimlerin boykot edilmesinin nedenlerinden birinin anayasa ve adil seçim sisteminin olmamasıdır'' dedi.

Al-i Halife Rejimi 24 Kasım 2018'de, parlamento ve yerel seçimlerin yapılacağını ilan etti.

Bahreyn, 14 Şubat 2011'den beri Al-i Halife Rejimi'ne karşı halk ayaklanmalarına sahne oldu.

Bahreyn muhalefeti barışçıl protestolar yaparak, Bahreyn'e özgürlük, adalet ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve ülkede seçilmiş bir askeri sistemin ortaya çıkması çağrısında bulunuyor.

Bahreyn Rejimi, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi bazı Arap ülkeleriyle yakınlığı sebebiyle, Bahreyn halk hareketlerini bastırıyor, sivil ve siyasi aktivistleri uzun süreli hapis cezasına çarptırıyor veya özgürlük hak taleplerinden mahrum bırakıyor.

 



Yeni yorum ekle