'Kaşıkçı'nın kaybolduğu gün konsolosluktaki Türklere izin verildi'

Sa, 09/10/2018 - 23:01

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolduğu tarih olan 2 Ekim günü Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda çalışan 28 Türkiye vatandaşına izin verildiği iddia edildi.

Welayet News - DHA’nın ulaştığı bilgilere göre Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolduğu tarih olan 2 Ekim günü Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda olağan dışı hareketlilik yaşandı.

İddialara göre, 2 Ekim Salı günü binada çalışan 28 Türkiye vatandaşına, “diplomat toplantısı” olduğu gerekçesiyle izin verildi.

4 Ekim'de ise başkonsolosluk çalışanlarının üzerine ses ve görüntü kaydeden kameralar takıldı. Öte yandan, başkonsolosluk binası içerisinde yer alan birkaç kapının kilidinin de geçtiğimiz hafta değiştirildiği öne sürüldü.

Dışişleri Bakanlığı’nın talimatı ile Suudi Arabistan Konsolosluğu’nda yapılan araştırma sürüyor. Şimdiye kadar 150 kameranın incelenmesi sonucu 7 şüphelinin tespit edildiği açıklandı.

Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Konsolosluğunda öldürdürüldüğü iddiası gündeme gelirken, iddialar henüz doğrulanamadı.

 



Yeni yorum ekle