Arabistan Yemen'e Karşı Ekonomik Savaş Başlattı

Sa, 09/10/2018 - 09:00

Yemen İnkılabı Yüksek Komite Başkanı; Yemen'deki mütecaviz ülkelerin riyalin değer kaybetme krizinin çözüm yoluna taş koyduklarını açıklayarak, Suudi Arabistan'ın Yemen'e ekonomik savaş başlattığını kaydetti.

Welayet News - Yemen İnkılabı Yüksek Komite Başkanı Muhammed Ali el-Husi dün yaptığı açıklamada, saldırgan ülkelerin, Yemen riyalinin değer kaybı krizinin üstesinden gelmek için önerilen çözüm yolunun önüne taş koyduğunu açıkladı.

El-Husi, müdahaleci ülkelerin çözümün Sanaa'da değil Aden'deki Merkez Bankası aracılığıyla yapılması konusunda ısrar ettiklerini söyledi.

Muhammed Ali el-Husi, Yemen'e karşı ekonomik istikrarın sona ermesinin ve ekonomik savaşın işgalci ülkeler tarafından başlatıldığını söyledi.

El-Husi sözlerine şöyle devam etti: “Yemen'e 11.18 milyar dolar katkıda bulunduklarını söylüyorlar, para nerede? Hangi bankada? Kim o parayı aldı? Neden riyalin değeri artmadı? " dedi.

Yemen İnkılabı Yüksek Komite Başkanı daha önce, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ne, BM İnsani İşler Genel Sekreter Yardımcısı'na ve BM Yemen Özel Temsilcisi'ne bir mektup gönderdi ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için gıda maddelerini parayla değiştirecek bir mekanizmanın kurulmasını ve bir banka hesabının açılmasıyla doğrudan yardımcı olunmasını önermişti.

Birleşmiş Milletler daha önce Yemen Riyali'nin ülkenin krizinin başlamasından önceki zamana kıyasla yüzde 300 değer kaybettiğini açıklamıştı.

 



Yeni yorum ekle