Suudilerden medya atağı: Ailesini konuşturdular

Pt, 08/10/2018 - 13:31

Suudi Arabistan hükümetine yakın Al Arabiya televizyonu, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın oğlu ve hukuk danışmanı ile konuştu. İkisinin de konsoloslukta cinayette suçlanan Suudi hükümetine destek çıkması ve Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı olduğunu söyleyen Hatice Cengiz'i eleştirmesi dikkat çekti.

Welayet News - Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ülkesinin İstanbul’daki başkonsolosluğunda öldürüldüğü suçlamasını reddeden Suudi Arabistan, medya atağına geçti. Suudi hükümetine yakın Al Arabiya kanalı, Kaşıkçı’nın büyük oğlu ve hukuk danışmanı ile söyleşiler yapıp, ailenin cinayet suçlamasına inanmadığın öne sürdü.

‘POLİTİZE EDENLER VAR’

Buna göre, Cemal Kaşıkçı’nın büyük oğlu Salih Kaşıkçı ‘meselenin şahsi ve siyasi çerçeveden uzak olduğunu’ söyledi. Dubai merkezli Al Arabiya, Salih Kaşıkçı’nın ‘yabancı tarafların babasının kaybolmasını politize etme girişimlerini kınadığını ve tamamen kabul edilemez bulduğunu’ yazdı. Salih Kaşıkçı’nın, ‘Suudi yetkililerle işbirliği içinde olduklarını’, ‘inandırıcı bilgiler istediklerini’ ve ‘sadece resmi Suudi soruşturmasının gerçeği ortaya çıkarabileceğini’ söylediği belirtildi.

‘NİŞANLISINI TANIMIYORUZ, AİLESİ BİZİZ’

Habere göre, ünlü gazetecinin oğlu, babası ile en son Washington’dayken görüştü. Salih Kaşıkçı’nın “Türkiye’de olduğundan ve son seyahatinden haberim yoktu” dediği belirtildi. Al Arabiya’nın haberine göre, Salih Kaşıkçı babasının nişanlısı olan Hatice Cengiz’i de tanımadığını söyledi. “Bu kadını tanımıyorum ve kendisini sadece medyadan duydum” dediği belirtilen Salih Kaşıkçı, Hatice Cengiz’den babasının durumunu medya üzerinden sorgulamamasını da istedi. Buna göre Salih Kaşıkçı, “Onun ailesi biziz ve hangi koşullarda kaybolduğunu biz soruşturur, onu biz ararız” dedi.

Al Arabiya, Cidde’nin tanınmış ailelerinden Kaşıkçıların hukuk danışmanı Mutasım Kaşıkçı ile de bir söyleşi yayımladı. Buna göre, Mutasım Kaşıkçı ailenin Suudi yetkililerle düzenli temas kurduğunu söyledi; “Cemal Kaşıkçı vakasında hükümete, attığı adımlara ve girişimlere güveniyoruz” dedi. Haberde, Mutasım Kaşıkçı’nın bazı ülkeleri ‘bu meseleyi suistimal ederek kendi kötücül gündemlerini dayatmakla suçladığı’ ve “Ülkemize olumsuz sebeplerle saldıran elektronik medyanın ve çıldırmış medya kuruluşlarının amaçlarını biliyoruz. Amaçlarına ulaşamayan bu insanlardan sessiz kalmalarını istiyoruz” dediği belirtildi.

Mutasım Kaşıkçı’nın da, nişanlısının öldürüldüğünü dünyaya ilk duyuran kişi olarak Hatice Kaşıkçı’yı eleştirmesi dikkat çekti. Kaşıkçı, “Onu tanımıyoruz, nereden geldiğini bilmiyoruz ve aile ile bağlantılı değil, açıklamaları ve varlığının amacı, kendi gündemine hizmet etmek olabilir” dedi.

 



Yeni yorum ekle